Hazai Tesla tulajdonosok segítettek a Tégy jót alapítványnak

0

November végén kaptam egy e-mailt a Tégy jót a fogyatékkal élő‘kért Alapí­tvány elnökétől, Ganyi Károlytól, melyben leírta, hogy régóta tagja a Tesla Club Magyarország Facebook csoportunknak. Károly úgy gondolta, hogy ezeket a Tesla autókat használhatnánk akár nemes célokra is így Karácsony közeledtével. Közel 100 darab cipősdoboz ajándéknak a kiszállításában kérte a segítségünket, melyre egyből igent mondtam és szerencsére a Tesla Club csoportunk tagjai is. December 18-tól 24-ig sikerült kiszállítani az összes cipősdoboz ajándékot az ország különböző pontjaira.

Most pedig Károly levelét szeretném megosztani és szeretném megköszönni a hazai Teslás közösségnek, hogy ennyire segítőkészek és összetartóak.

A Tégy jót a fogyatékkal élőkért Alapítvány (https://tegyjot.hu) 2019 júliusában került bejegyzésre, de igazából már 2012 óta gyűjt pénzadományokat fogyatékkal élő gyermekeknek és családjaiknak segédeszközökre, külföldön végzett műtétekre, akadálymentesítésekre.

2019 óta minden év karácsonya előtt beindulunk és cipősdoboz ajándékokat gyűjtünk a támogatottjainknak. Nem titkolt célunk, hogy örömet szerezzünk nekik, ők is teljes értékű gyermekeknek érezve magukat (hiszen azok is), s ők is átélhessék az ünnep jelentőségét.

Ilyenkor igyekszünk csupa olyan dolgokat beletenni a dobozba, melynek bármely gyermek örül: játékok, plüssfigurák, finom puha és meleg takarók.

Idén úgy döntöttünk, hogy duplán jót teszünk: nem csak a gyermekeknek küldünk cipősdoboz ajándékokat, de rendhagyó módon az elektromos autózás előnyeit is bemutatjuk: megmutatva azt, hogy a nehéz gazdasági helyzet és a magas üzemanyag árak mellett is jót tenni jó, hiszen elektromos autóval mindez nem kerül semmi másba, csak befektetett időbe, ami alatt az ajándék dobozok elszállításra kerülnek az ajándékozott gyermekekhez. Hiszen jót tenni jó, úgy pedig pláne igaz, ha az elektromos autósok maguk is látják, hogy az ajándékok valóban a megfelelő helyekre kerülnek, amiről ők maguk gondoskodnak.

Ezúton köszönjük a Tesla Club Magyarország Facebook csoport tagjainak, hogy segítettek a munkánkban, valamint jómaguk is hozzájárultak 1-1 cipősdobozzal az ajándékozás öröméhez!

Üdvözlettel:
Ganyi Károly (kuratórium elnöke)

Igen, tudom, hogy koszos!
Gaben
Az e-cars.hu ötlete 2015 novemberében pattint ki a fejemből, majd 2017 januárjától naponta gyártjuk az értékes tartalmakat.