Íme a Yugo újragondolt elektromos változata

0

Vannak akik azon tűnődnek, hogy milyen formát öltene manapság a Yugo. Természetesen tisztán elektromos meghajtással látna napvilágot a Zastava.

Ha a történelem valaha készült legrosszabb autóinak a gyűjtőalbumát néznénk, akkor a Yugo biztos, hogy az első oldalon szerepelne. A Yugo volt az az autó amin gúnyolódtak és viccelődtek. Ironikus, de éppen ezek miatt vált ikonikussá ez az autó. A Balkánon a Zastava Koral vagy ismertebb nevén a Yugo sokak szívét melegséggel tölti el. Mindig teljesítette a legfontosabb feladatát – eljuttatta az utasokat A-ból B-be.

Éppen ezért vannak akik azon tűnődnek, hogy milyen formában születne újjá manapság a Yugo. Dejan Hristov dizájner a gúnyolt kis ferdehátút egy meglehetősen stílusos elektromos ferdehátúvá varázsolta. Több szempontból is van értelme az ötletének, amely igazi különlegesség lehetne a 21. században.

Ha Yugo, akkor a megfizethetőség is még az eszünkbe jut, ezért ha a koncepciója esetleg valósággá válna, az kikövezné az utat a tömegek olcsó elektromos autója felé. Éppen ezért egy ilyen egyszerű autó megépítése segíthet abban, hogy az elektromos autók egy kicsit elterjedtebbé váljanak.

A dizájner eltökélt szándéka, hogy ötletét megvalósítsák a jövőben. Ezért a koncepcióképeket elküldi a szerb kormánynak azért, hogy:  „Tekintettel arra, hogy az első Yugo alkatrészeit a volt Jugoszláviában gyártották, lehetséges, hogy a horvátországi Rimac Automobili is részt vesz a projektben.”

Továbbá bízik abban is, hogy az eredeti Yugo Fiat-kapcsolat is felébredhet. Bízva abban, hogy a Fiat Chrysler Automobiles Serbia részt vegyen a fejlesztésben. További jelöltek között szerepel a Renault-Nissan-Mitsubishi szövetség vagy akár már kínai gyártók.

Mindenesetre kíváncsian várjuk a fejleményeket, egy ilyen kis elektromos autó üde színfoltja lenne a mindennapoknak.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!