Hatalmas akkugyárat épít a Hyundai és az LG Energy

0

Elmondhatjuk, hogy akkumulátorgyárak sokasága épül szerte a világban és a trend nem áll meg. Egyre inkább biztosak lehetünk abban, hogy az autókhoz szükséges akkucellák, ha nem is egy az egyben, de folyamatosan növekvő mértékben fedik le az igényeket.

Ezúttal a Hyundai Motor Group egyik új akkugyára nyílt meg, ahol a majdan készülő akkumulátorcellák az E-GMP padlólemezes elektromos autók gyomrába kerülnek. A gyárban készülő cellák minőségére az LG Energy Solution adja a nevét. Ugyanis az LG-vel társulva építette fel Indonéziában az új akkugyárát a Hyundai. A gyár a tervek szerint 2024-ben indítja meg a termelést és maximális gyártói kapacitását kihasználva évi 10 GWh-nyi akkucella készülhet éves szinten.

A Hyundai és az LG Energy Solution nemrég jelentette be, hogy közösen egy virtuális esemény során megtartották a gyár ünnepélyes alapkőletételét, melyen jelen volt az indonéz kormányzat számos tagja is.

„A Hyundai Motor Group arra összpontosítja képességeit, hogy globális vezetővé váljon az elektromos autók piacán, ami a kulcs a jövő versenyképességének biztosításához. Az üzem része ezeknek az erőfeszítéseknek” – mondta Euisun Chung, a Hyundai Motor Group elnöke. „Ezzel az üzemmel kezdve sikeresen létrehozunk majd egy elektromos autók gyártására alapuló ökoszisztémát Indonéziában a különböző kapcsolódó iparágak fejlesztésével együtt.

Az akkugyártás, valamint a későbbi indonéz együttműködés érdekében közös vállalatot is alapított a két fél, akik összesen 1 milliárd dollárt invesztáltak az új vállalatba, 50-50 százalékos tulajdon mellett. Az új akkumulátorcella gyár egy 330 000 négyzetméteres telken épül fel.

Az üzem építése 2023 első felére fejeződik be és az új létesítményben az akkumulátorcellák tömeges gyártását várhatóan 2024 első felében kezdik meg. Teljesen üzemképes állapotban a létesítmény várhatóan összesen 10 GWh értékben termel majd NCMA lítium-ion akkumulátorcellákat, melyek minden évben, több mint 150 000 BEV-hez lesznek elegendőek. Ezenkívül a létesítmény készen áll arra is, hogy igény szerint 30 GWh -ra növelje éves termelési kapacitását annak érdekében, hogy kielégítse a tisztán elektromos meghajtású autók gyártása által megnövekedő  jövőbeni igényeket is.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!