Skoda CEO: „Jövőnk a tisztán elektromos autó”

0

A Škoda megosztotta a terveit a jövőre nézne. Melyben az áll, hogy a jövőben kevésbé összpontosít a PHEV modelljeire és inkább a tisztán elektromos autókban látja a jövőt.

Thomas Schäfer, a Škoda vezérigazgatója a közelmúltban adott interjújában megemlítette a vállalat tavalyi sikereit. Valamint a teljesen elektromos Enyaq iV fényes jövőjét prognosztizálta, annak ellenére, hogy globális félvezető csiphiány van. A Škoda 2019-ben lépett be az elektromos autók piacára a Citigo iV bemutatásával, de röviddel ezután az egész modellcsaládot elkaszálták.

Majd megérkezett a nagy sikerű tisztán elektromos Enyaq iV, és a plug-in hibrid Superb és az Octavia.

A Škoda autói tisztán elektromosak lesznek, nem pedig PHEV-k.

A közelmúltban Thomas Schäfer, a Škoda vezérigazgatója beszélt az autogazette nevű magazinnak a vállalat e-mobilitásban elért lépéseiről, sikereiről, a félvezetőhiányról és az elektromos autók jövőjéről. A cseh autógyártó tavaly több, mint 1 millió járművet értékesített és a vezérigazgató reméli, hogy 2021-ben hasonlóan sikeres számokat fognak produkálni.

Schäfer elismerte, hogy a valósággal már idén is szembe kell nézniük és nagyjából 100 ezer autót veszíthetnek a globális csiphiány miatt. Viszont továbbra is bízik abban, hogy a vállalat erős negyedik negyedévet tud majd elérni és elérheti a szállítási céljait.

A csiphiány ellenére a Škoda erőforrásai nagy részét az Enyaq gyártásának felfuttatására fordítja. Rendkívül ésszerű a megközelítés, tekintve, hogy a Škoda elektromos zászlóshajójára több mint 70 ezer megrendelés érkezett. Schäfer elismerte, hogy ezen számok jóval felülmúlták a Škoda várakozásait. Ezért a teljesen elektromos jövőre összpontosít a cseh gyártó, ahelyett, hogy újabb PHEV modelleket mutatna be.

„Természetesen a PHEV fontos a flották számára, ezért is alkottuk meg az Octavia és a Superb modelljeinket. Viszont több Plug-in modellt nem készítünk. Egyszerűen nincs értelme. A jövőnk a tisztán elektromos autó.”

Majd Schäfer elárulta, hogy 2022-ben érkezik meg az Enyaq kupé és 2025-ben egy kis városi tisztán elektromos Škoda modell is megjelenik a kereskedésekben.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!