Néhány éven belül megérkezik az első elektromos Xiaomi autó

0

Új részletek derültek ki a Xiaomi elektromos autós terveiről. Ha hihetünk a pletykáknak, akkor az első tisztán elektromos Xiaomi autót 2024-ben dobhatják a piacra. A következő három évben pedig további 3 új elektromos modell jelenik meg a Xiaomi gondozásából. Továbbá ezen autók gyártása két kínai gyárban fog történni.

Idén márciusban jelentette be a Xiaomi, hogy belép az elektromos autók világába. E hónap elején pedig meg alapította a Xiaomi az elektromos autógyártó cégét, Xiaomi Automobile Co. Ltd néven.

Azt is tudni, hogy a Xiaomi nagyjából 10 milliárd amerikai dollár befektetését tervezi az elektromos autógyártásba.

„A döntést a Xiaomi partnereivel folytatott számos egyeztetést követően hoztuk meg, amire egy teljesen új terület felfedezéseként tekintünk.” – nyilatkozta Lei Jun, vezérigazgató.

A név és a cég tehát adott. Csak a termék hiányzik, melyről egy kínai médium írt néhány újdonságot. Az információikat egy olyan belsős informátorra alapozzák, aki közel van a döntéshozókhoz, így van rálátása a témára. Szerinte a Xiaomi 2024-ben rukkol majd elő az első elektromos autójával. Melyet a következő években további három követ. Az informátor szerint a vállalatnak nagy reményei vannak az általa forgalmazott Xiaomi elektromos autók iránt, hiszen az első három évre összesen 900 000 eladott darabot remélnek látni a kimutatásokban.

A bérgyártó kiválasztásáról egyelőre nincsenek információk, pletyka szinten sem igazán hallani biztosnak mondható értesülést. Azt azonban tudni vélik, hogy a Xiaomi kétféleképpen intézné a gyártást. Amennyiben nem adja azt ki egy másik vállalatnak. Megvásárolna egy létező és üzemelő elektromos autó gyárat és rövid időn felépítene egy második üzemet is mellé, ezzel segítve a termelést.

Előbbire állítólag már meg is van a kiszemelt gyár Kínában. A Borgward vállalat nem túl sikeres üzemét nézte ki a Xiaomi a pekingi Miyun Park ipari zónában. Itt első körben 180 000 darabos éves kapacitással számol a Xiaomi, miután átvették az üzemet.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!