Xiaomi Automobile néven kezdte meg az elektromos autó fejlesztést a Xiaomi

0

Úgy tűnik, hogy Kína egyik legmeghatározóbb és legismertebb szórakoztatóelektronikai márkája komolyan gondolta, hogy belevág az elektromos autók fejlesztésébe és gyártásába.

Az első hírek idén márciusban érkeztek, ami valljuk be, sok olvasót meglephetett. De ha már van Xiaomi ventilátor, akkor miért ne lehetne ugyanezen márkától elektromos autó is?

Szeptember 1. egy fontos mérföldkő az elektromos autók történetében, ugyanis ekkor indították el hivatalosan a Xiaomi Automobile Co. Ltd elektromos autógyártó céget. A következő 10 év során a Xiaomi nagyjából 10 milliárd amerikai dollár befektetését tervezi az elektromos autógyártásba.

„A döntést a Xiaomi partnereivel folytatott számos egyeztetést követően hoztuk meg, amire egy teljesen új terület felfedezéseként tekintünk.” – nyilatkozta Lei Jun, vezérigazgató.

Mint mondta, figyelemmel kísérte a Xiaomi vezetői gárdáját a döntéshozatal során. Az elektromos járművek piacát vizsgáló, szigorú és minden részletre kiterjedő kutatásaikat az elmúlt 75 nap során. A 85 megbeszélés több, mint 200 iparági szakértővel, négy belső vezetői tanácskozást és két board meetinget, amelyek elvezettek a döntéshez.

A Xiaomi rajongók töretlen támogatása és a Xiaomi értékeibe vetett bizalma szintén segítették a vállalatot a döntés meghozatalában. Mától pedig hivatalosan is megtörtént az új vállalatnak a bejegyzése, nagyjából 1,5 milliárd dollárnyi alaptőkével. A gyártást a bevetőben is említett nagyjából 9-10 milliárd dollárnyi (60 milliárd Jüan) elkötésével tervezik felpörgetni, ami vélhetően kedvező hatással lesz annak fejlődésére is.

A Xiaomi Automobile első körben most 300 saját alkalmazottat tud felmutatni, akiket közel 20 000 jelentkezőből válogattak ki. Ők vélhetően többek között a menedzsment, marketing és akár a szoftveres területek képviselői.

A másik érdekes kérdés az, hogy ki fogja a hardveres részt biztostani, vagyis ki fogja legyártani a Xiaomi-által megálmodott elektromos autókat. Erről egyelőre nincs hivatalos bejelentés, de egyes pletykák már tudni vélik, hogy a Great Wall Motors lesz a szerződő fél.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!