A Toyotát is megkörnyékezte elektromos autója miatt az Apple

0

A Teslához hasonlóan a világ másik nagy technológia rocksztár cége az Apple. Mindketten a saját területükön alkottak világraszóló sikereket, ám többször volt szó az elmúlt pár évben arról, hogy az Apple bizony beszállna az autógyártásba. Pontosabban egy saját tervezésű és gyártású elektromos autót dobna piacra, ez volt a Project Titan.

2021 januárjában azonban durrant a nagy hír, miszerint a Hyundai segíthet az Apple-nek elektromos autót gyártani. Majd elcsendesültek ezen pletykák. Lehet, hogy azért mert nem volt semmi valóságalapja, vagy valami oknál fogva kudarcba fulladtak a tárgyalások. Majd nyáron ismét fordulat következett az ügyben, mely szerint egy ex elektromos BMW-s nagyágyút csábított magához az Apple.

Mára viszont ismét beindult a pletykagyár. Az elmúlt hetek történései alapján az Apple a Panasonicot, az LG-t, a Samsungot és az SK Innovationt is megkereste. A DigiTimesAsia szerint pedig most a Toyota a kiszemelt, hozzájuk is ellátogatott az Apple.

Mivel az Apple teljesen új az autóiparban, több mint valószínű, hogy az elektromos autói legyártásához keres partnert. Akárcsak akkumulátorbeszállítót. Az idő folyamával elválik, hogy a Toyota lesz-e ez a partner, vagy csak beszállítóként számíthat rájuk az Apple.

Korábban pletykáltak arról is, hogy az Apple saját akkumulátoron dolgozik. Ezzel csökkentené a költségeket és a hagyományos elektromos autókhoz képest akár még a hatótávon is növelni tudnak. Névtelen források szerint ez kisebb lesz, mint a hagyományos akkumulátorok, de több aktív anyag lesz benne. Emellett a lítium-vas-foszfát akkumulátorokat is vizsgálják.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!