Újabb euró milliókhoz jutott a városi e.Go Mobile csapata

0

A városi kisautó kategóriában játszó Next.e.GO Mobile szerencsére eljutott a nyáron odáig, hogy beindíthassa első tisztán elektromos autójának a gyártását a németországi Aachenben, e.Go Life néven. Az első legyártott elektromos darab idén július elején gördült ki a gyártból.

Az ünnepségen Ali Vezvaei vezérigazgató elárulta, hogy további 80 darab autó van szinte teljesen kész. 2023-ig évi 2500 darab legyártása lett az új cél a Next.e.Go-nál, addig pedig folyamatosan figyelik az eredményeket. Ha kedvezőek a folyamatok, akkor évi 10 000 darabig is felskálázható a termelési ráta.

Egy most induló autómárka esetében ezek a számok is erős célkitűzésnek tűnnek. Ennek fényében igen örömteli hír, hogy a Next.e.GO Mobile most újabb befektetői összeghez jutott hozzá, amivel elősegíthetik a kitűzött számok megvalósulását.

A márka életében nem új keletű dolog a befektetői pénzek megjelenése. Ezúttal sem lepődünk meg a most bejelentett 48 millió euró megérkezésén, de örülünk, az biztos. Az összegről a PN Newswire írt, igaz ők dollárban adták meg a számokat (57 millió USD). Ezzel a Next.e.GO Mobile néhány hónap alatt összesen 78 millió eurónyi összeget tudott begyűjteni. Az összeg segíthet a gyártás fellendítésében, de szerepet kaphat majd a fejlesztés segítésében is.

A mostani kör volt az úgynevezett C forduló. A B még februárban volt, akkor 30 millió eurót sikerült összekalapozni. Az eddig befektetők között ott van már egy Formula E alapító tag, egy amerikai államtitkár, de az amerikai színész, Edward Norton is szintén beszállt a Next.e.GO Mobile finanszírozásába.

A pár éve indult startup 2018-ban összeszerelő csarnokot tudott nyitni Aachen mellett és a kezdeti méretek nem is voltak elegendőek, bővülést kellett eszközölni, akkora volt az e.GO kisautó sikere. Idénre nagyjából 500 autót terveznek legyártani Aachenben, azonban úgy néz ki, nem áll meg itt a gyárak sora. Hiszen gyár beindítását tervezi a vezetőség Bulgáriában, Mexikóban és Görögországban is. Tehát egyre inkább beindul a vállalat szekere, reméljük minél nagyobb lendületet véve.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!