Lép a Tesla: jönnek a még gyorsabb Supercharger töltők

0

Elon Musk a Tesla Model S Plaid bemutató alkalmával megszellőztette, hogy a jövőben eggyel emelik a tétet és egy kis plusz kakaóval gyorsítják fel a már most sem lassú Supercharger töltőket. Nos, úgy tűnik, hogy a teljesítménybővítés el is kezdődött.

A Tesla már régóta vezető szerepet tölt be az autóik gyorstölthetőségében. Az utóbbi néhány évben viszont olyan elektromos modelleket jelentettek be a gyártók melyek akár a 350 kW teljesítményt is képesek felvenni. Továbbá egyre több nagyteljesítményű hálózattal is találkozhatunk Európa vagy éppen Amerika útjai mellett. Tehát a Teslának is lépnie kell.

2019 márciusában mutatta be a Tesla a V3-as Supercharger töltőjét, mellyel akár 250 kW-al is tölthetjük a 3-as illetve a Y modelleket. Azóta eltelt néhány és év a Teslának is lépni kell. A Plaid bemutató alkalmával Elon nem árult el pontos dátumot csak annyit, hogy a jelenlegi 250 kW-os csúcsról 300-ra, majd pedig 350 kW-ra húzhatják a töltőket.

Mára pedig egy Twitter üzenetében árulta el Musk, hogy el is kezdődött a bővítés:

Musk azt sem árulta el, hogy melyik Tesla képes kihasználni ezt a teljesítményt, de nagyon úgy tűnik, hogy a majdani 4680-as cellákkal szerelt modellek kiváltsága lehet az ekkora töltési teljesítmény felvétele.

A Teslának jelenleg 2866 helyszínen 25.100 töltőoszlopa várja a töltésre szomjazó Teslákat, a supercharge.info szerint.