Nincs abban semmi meglepő, ha manapság egy cég nem a megszokott TV reklám + óriásplakát megoldásokban gondolkodik, amennyiben reklámozni szeretné magát. Ha sikerül egy mozifilmbe, vagy éppen egy szélesebb réteget megcélzó platformra bejuttatnia a termékeit, kitárulhat a világ előtte. Erre talán a legjobb példa a Vissza a Jövőbe trilógia és a Delorean DMC 12 viszonya. Ezzel a lépéssel pedig örökre bekerült a klasszikus autók közé a Delorean a filmnek hála.

Napjainkban a videójátékok népszerűbbek, mint valaha, a gyerekek mellett sok felnőtt is játszik. A videójátékokba bekerülésért komoly pénzeket kell fizetni, viszont az eredmény nem is várat majd magára. A Tesla hivatalosan sosem költött PR-ra, vagy éppen médiamegjelenésre, de igazából nincs is szüksége rá, főleg amíg Elon Musk egyetlen Twitter posztját milliók olvassák és osszák meg. Azonban most egy szórakoztatóan meglepő döntés született a Teslánál: benne lesznek a PUBG mobilos verziójában.

A játék mobilos verziójában tehát számos Tesla-elemmel találkozhatunk, mint például a Model Y, vagy éppen a Semi kamion. Az újdonságok az 1.5-ös verzióval kerülnek bele a játékba, köszönhetően a játék készítői és a Tesla közötti együttműködési megállapodásnak. A játékosok az új, Mission Ignition módban tapasztalhatják meg a Tesla exkluzív tartalmát.

A Tesla az alábbi elemeket integrálta a játékba:

  • Tesla Gigafactory: A gyár elérhető a térképen. A létesítményen belül szinte minden gomb, vagy kar nyomkodható, ezzel akár a gyártósorokat is be illetve ki lehet kapcsolni, amin a Model Y készül éppen.
  • Model Y és önvezetés: A gyárban készült Model Y vezethető is a játékos által, a térkép autópályás szakaszain bekapcsolható önvezető móddal is rendelkezik. Ilyen módon a játékos bárhova eljuthat az autópályák mentén, ahová pint helyez el.
  • Tesla Semi: A magát vezető kamion hirtelen bukkan fel véletlenszerű helyeken, melyről felszerelések és életerő-pakkok szerezhetők be Supply Crates formájában.

A megállapodás rendkívül hasznos lesz a Tesla számára és igazából nem is volt meglepő annak fényében, hogy a PUBG készítője, a Tencent Games az autómárka egyik fő részvényese.

Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!