A Belügyminisztérium legfrissebb tájékoztatása szerint, már tavaly augusztusban 10 ezer fölé emelkedett Magyarországon a tisztán elektromos autók száma. Jelenlegi május 31-ei adatok alapján, 32 053 darab zöld rendszámot adtak ki, ebből ismét a legtöbb a tisztán elektromos modell. Egészen pontosan 14 879 darab 5E kategóriába tartozó, tisztán elektromos modell rója Magyarország útjait.

Magyarországon a több mint harminckétezer zöld rendszámos autóból a legtöbb tisztán elektromos (14 879), ezt követik a hatótávnövelt elektromos változtatok (10 410) és a tölthető hibridek (6 763).

2021 májusában 468darab tisztán elektromos autót helyeztek üzembe, míg az 5N-ből és az 5P-ből mindössze 380 és 189 darab talált gazdára.

A java pedig még csak most kezdődik, hisz jövő hét hétfőn, június 14-én indul a legújabb állami támogatás elektromos autókra. A legfontosabb kitétel, hogy a vásárlási szándék nem elegendő a pályázat benyújtásáhozMeg is kell rendelni az elektromos autót a kereskedőnél! Tehát a kereskedőnél egy érvényes rendeléssel kell rendelkeznünk és csak ezt követően adhatjuk be a pályázatot

Továbbá a május hónap tovább kedvezett a főváros és vidék közötti különbségek mérséklődésének is: mindez azt jelenti, hogy a fővárosban 14 099, míg vidéken 17 954 zöld rendszámos autó található. 

Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!