10 ezer dolgozóval indulhat a Tesla Giga Texas

0

A héten beindult a pezsgés a Tesla texasi üzeme ügyében, hiszen a napokban számos új állásajánlat meghirdetésével vette kezdetét az ottani gyár létszámának feltöltése. A hírek szerint több, mint 10 ezer új pozíciót kellene feltöltenie a HR osztálynak, ráadásul egyes szerepkörök betöltésénél Elon Musk is beszáll a jelöltek meghallgatásába.

Jelenleg konkrétan 38-féle munkakörre keresnek dolgozókat a Giga Texas üzemébe, amiről az érdeklődő a szükséges szűrők beállítása után olvashat konkrétabbakat.

Ha alaposabban megnézzük a felkínált lehetőségeket, elég széles skáláról válogathatunk a biztonsági szolgálattól az akkucellagyártásig bezárólag, így vélhetően igen sokan megtalálják itt a számításaikat. Persze simán elképzelhető, hogy a Tesla itt is úgy járhat, mint Berlinben, ahol a szükséges 7000 fő feltöltése sem egyszerű mutatvány. Pedig a fizetséggel vélhetően nem lesz gond.

A texasi üzem kezdetben még csak 5000 dolgozóval kalkulált, ám Elon Musk most már több, mint 10 ezer főről beszélt legutóbb. Ezt a létszámot pedig 2022 végéig fel kell tölteni. Gyártás szempontjából a Model Y, Model 3, Tesla Semi és a Cybertruck kerülne itt összeszerelésre, nem beszélve a tervezett akkucellagyártásról. Musk számításai szerint jövő év végéig folyamatosan futtatnák fel az említett modellek gyártási darabszámait, így a felvétel nyerhető emberek létszámát is ehhez kell igazítani.

A tervezett létszámbővítést pedig nem bíznák a véletlenre, így a Tesla tanulók, diákmunkások bevonását is elkezdte számba venni, mint lehetőséget. Chris Reilly, a Tesla toborzási és munkaerőforrás igazgatója az Austin Business Journal magazinnak beszélt az erre vonatkozó tervekről. Ennek érdekében számos oktatási intézményt megkerestek az üzem elérhető vonzáskörzetében és felhívták a tanulók figyelmét az elérhető munkalehetőségekre és az ezzel járó pénzkereseti forrásokra. Arról nem beszélve, hogy a pandémiás helyzet miatt sok olyan, belépő-szintű munkalehetőség is megszűnt, amit eddig legfőképpen diákok végeztek mellékállásban.

A texasi gigagyár több szempontból is különleges lesz, hiszen itt (is) készül majd a 4680-as cella, a Semi kamion, a Cybertruck és persze a világ jelenlegi legnagyobb (8000 tonnás) IDRA öntőgépe is nagy valószínűség szerint itt fog kikötni. Szóval hajrá Tesla, hajrá Texas!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!