2022-ben érkezhet a Tesla Roadster

0

Elon Musk hivatalosan is megerősítette, hogy tovább csúszik a Tesla Roadster megjelenése. Az új megjelenési dátum 2022, így az autó már összesen több mint 2 évet késik az eredeti ütemtervez képest.

Az új generációs Tesla Roadster még 2017-ben került bemutatásra, a Semi-vel együtt. A bemutatón a Tesla az 1,9 másodperces 0-100 km/h-s gyorsulással és a majdnem 1000 km-es hatótávval nyűgözte le a közönségét. Ekkor Elon Musk azt ígérte, hogy az autó 2020-ban kerül majd piacra.

Azoknak a vásárlóknak, akik megjelenés után az elsők között szerettek volna hozzájutni az autóhoz, egy 50 000 – 250 000 dollár közötti összeget kellett letétbe helyezniük. A projekt azonban nem halad túl jól, mivel nem ez a legfőbb prioritás a cég számára, így inkább a többi járműre koncentrálnak.

Tavaly Musk már sugallta, hogy a Roadster 2022-re csúszhat, mivel az autógyártó inkább a Cybertruckra összpontosít. Most pedig hivatalosan is megerősítette, hogy az új Roadster gyártása csak a következő évben kezdődik.

Ezt írta Twitteren:

„Az új Tesla Roadster mérnöki munkálatai idén befejeződnek, a gyártása pedig jövőre indul. Arra törekszünk, hogy nyár végére legyen egy vezethető, végleges prototípusunk.”

Ez körülbelül két év csúszást jelent az eredeti ütemtervhez képest. Azonban bízhatunk abban, hogy már 2022 elején megérkezhet az új Roadster, ha már nyár végére lesz vezethető modell.

A Model S Plaid verziója további teljesítmény növekedésre késztetheti a Roadstert. Hiszen már a Model S Plaid+ is kevesebb mint 2 másodperc alatt éri el a 100 km/h-át és kevesebb mint 10 másodperc alatt a negyed mérföldet. Tehát a Teslának a Roadster esetében magasabbra kell helyeznie a lécet, ha le akarja nyűgözni a vásárlókat.

A cég korábban már belengette az úgynevezett „SpaceX csomagot”, amely sűrített levegős fúvókákkal növelné az autó teljesítményét. A Model S Plaid verziójának bejelentésekor is, megkérdezték Elon Muskot, hogyan befolyásolja majd a teljesítménye a Roadsterét akkor azt válaszolta, hogy a Roadster „részben rakéta”. Valószínűleg itt is a SpaceX csomagra utalva.