Tavaly nyár közepén jött Elon Musk ötlete, hogy az új Roadster SpaceX csomaggal is rendelhető lesz. Akkor sokan nem tudták, hogy a Tesla CEO-ja hogy gondolja ezt, de megerősítette, hogy a Roadster már amúgyis verhetetlen teljesítményét tovább fokozza majd 10 kicsi rakétahajtómű. Igen, rakétahajtómű! Legalábbis így hívta Elon. Tudni érdemes, hogy ez egy úgynevezett COPV (composite overwrapped pressure vessel) palackokból álló szerkezet, ami magas nyomáson tárolt sűrített levegővel van megtöltve. Ennek bekapcsolásával további tized másodpercet nyerhet egy 0-100-as sprinten a leendő tulajdonos. Feltöltése pedig automatikusan, levegőpumpán keresztül történik.

Sokak számára még mindig nem világos, hogy hogyan fognak működni ezek a hajtóművek a valóságban. Éppen ezért egy Charlie Automotive névre hallgató Instagram dizájner megalkotta az elképzelhetetlent. Melyre Elon Musk is reflektált:

 

Tehát a Roadster nem a Vissza a jövőbe című filmben már klasszikussá vált DeLorean-ra fog hasonlítani, hanem a hátsó rendszámtábla alatt lesz elrejtve a fúvóka. Legalábbis Elon Musk így gondolja!

Mellesleg mindig öröm látni ilyen túlgondolt render képeket:

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/