A Renault is duplázta a 2020-as e-autós eladásait

0

Úgy tűnik, a január sok mindenkinél a számadás ideje a tavalyi évről, legalábbis én nagyon ezt látom. Az elektromos autók tekintetében pedig ez különösen igaz, de hát legyünk őszinték, ilyen kirobbanó sikerekre ki ne lenne büszke!

Legyen szó régióra, vagy autómárkára vetített értékesítési eredményekről, szinte minden esetben elmondható, hogy az elektromos autók (tisztán elektromos és plug-in hibrid) eladásai 2020-ban kétszer, akár háromszor is többet adtak hozzá az összképhez, mint 2019-ben. A trend pedig folytatódik idén, ez már most látszik.

Most a Renault számait nézzük meg és ők is hozzák azt, amit a többi autógyártó, vagyis az e-autós eladásaik a duplájára nőttek 2020-ban az egy évvel korábbihoz képest. Ez konkréten 115 888 darab eladott járművet jelent. A márka legsikeresebb ilyen autója tavaly is a ZOE volt. Az értékesítések növekedési rátája egészen pontosan 101,4 százalék 2019-hez képest, amiből a ZOE tetemes részt vállalt a maga 100 657 darabjával. Ha csak magát a ZOE 2020-as teljesítményét nézzük, akkor is elmondható, hogy 114 százalékkal többet adtak el belőle, mint tavaly.

A Renault természetesen nem csak a személyautók piacán van jelen, hanem többek között a kereskedelmi áruszállításban is. Ezen kategória elektromos szegmensében a Kangoo Z.E. volt a legnépszerűbb Renault. Áttekintve az idei évre, elmondhatjuk, hogy még kedvezőbb számok várhatók, leginkább a tisztán elektromos Twingo és a Dacia Spring érkezésével, utóbbitól remélik sokan azt, amit a belsőégésű autók piacán is megvalósított, vagyis a legkedvezőbben elérhető vételárat elhozni a kategóriába.

Természetesen a plug-in hibrid kedvelőinek sem kell csalódniuk majd, hiszen már itthon is elérhető a Renault ide vonatkozó technológiája, az E-TECH. Ezekből az autókból több, mint 30 000 darab talált gazdára tavaly.

Ha pedig a már számos gyártónál megjelent retró vonalat nézzük, abban szintén hozhatja a Renault a saját megoldásait idén, hiszen több külföldi autós médium és mi is megírtuk, hogy Luca de Meio vezérigazgató idén visszanyúl a Renault 4 és 5-ért a múltba, hogy elhozza azokat nekünk, elektromos meghajtással újjá varázsolt formában.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!