Ennyibe kerül Magyarországon a tisztán elektromos Škoda ENYAQ iV

0

Pont tegnap írtuk meg, hogy elstartolt a tisztán elektromos Škoda ENYAQ iV sorozatgyártása a csehországi Škoda Mladá Boleslav főüzemében. Mára pedig kiderült, hogy itthon is rendelhetővé vált az elektromos SUV.

Azonban, hogy megtudjuk a részletes árakat, fel kell keresnünk valamelyik Škoda márkakereskedést, írja a csakaskoda.hu. Egyelőre csak szűkített opciók rendelhetők a modellhez. Előreláthatóan 2021. január közepétől válik szabadon konfigurálhatóvá az ENYAQ iV. Azonban addig is összeszedte a csakaskoda.hu az összes jelenleg elérhető konfigurációt.

A Škoda ENYAQ iV 50 alapváltozat előreláthatóan csak a jövő év második negyedévében kerül gyártásba, ennek az indulóára egyelőre még nem ismert. Előreláthatóan január közepéig ez a változat még nem is lesz rendelhető.

A jelenleg is rendelhető két modellel is kicsit bonyolult a helyzet, hiszen alapkivitelben egyelőre nem érhetők el, bizonyos felszereltség csomagokat kötelezően meg kell rendelni hozzájuk. 2021. január közepéig ilyenek a belső dizájncsomagok, illetve a könnyűfémkerekek. Ezek megdobják az árat, így kicsit félrevezető a ŠKODA ENYAQ iV 60 ára, amely a jelenleg rendelhető kivitelben a magánszemélyeknek szóló 600.000 forintos kedvezménnyel 18 981 000 forinttól érhető el. Mellette még az ENYAQ iV 80 rendelhető meg jelenleg, hasonló megkötésekkel. Ami jó hír, hogy januártól már az alapmodell is elérhető lesz mindkét változatból. Így a ŠKODA ENYAQ iV 60 ára 15 429 230 forint, amelyből lejön a 600.000 forint magánszemélyeknek szóló bevezetési kedvezmény. Így 14 829 230 forintról fog indulni. A ŠKODA ENYAQ iV 80 alapára 17 960 340 forint, amiből magánszemélynek szintén jár a hatszázezer forint. Fontos újra elmondanunk, hogy jelenleg csak a kötött felszereltséggel és magasabb  árral kínált  modellek rendelhetők várhatóan január közepéig. Írja a csakaskoda.hu.

Ami minden ŠKODA ENYAQ iV-ban közös

Már az alapfelszereltség is igazán bőséges. Az 50-es ENYAQ iV-t leszámítva, amely 18 colos acélfelnin gurul, az alapfelszereltség része a 19 colos könnyűfémfelni, és opcióként akár 21 colos is elérhető. A lámpákban LED-ek találhatók elől is és hátul is alapban.

Az utastérben széria a 7 légzsák (újdonságként az első középső légzsák), az 5,3 colos színes digitális kijelző, amely a hagyományos műszeregység helyén van. A 13 colos központi kijelző a 60-as változattól felfelé szintén széria. A kormánykerék kétküllős és multifunkciós a ŠKODA ENYAQ iV 50-es és 60-as változatában, míg a nyolcvanasban már fűtött is, és a kormány mögött a rekuperáció állítására szolgáló fülek találhatók. A „Shift by wire” rendszerű menetválasztó kar is minden ENYAQ iV sajátja.

Az asszisztens rendszerek terén is jól áll a modell. Jár a Front Assist, amely gyalogos és kerékpáros „érzékeny”, és nem csak vészfékezéssel, de aktív kormányzással is segít megelőzni a balesetket. A Turn Assist a balra kanyarodáskor jelent plusz biztonságot. Képes vészfékezéssel megállítani az autót, ha balra kanyarodás közben jelentene ránk veszélyt a szemből érkező. Emellett a Basic Lane Assist is széria. Ha megtörténne a baleset, akkor a másodlagos ütközésvédelem vigyáz minden ŠKODA ENYAQ ENYAQ iV utasra.  

Az elérhető dizájncsomagokról bővebben a csakaskoda.hu weboldalon lehet olvasni.

2021. január közepéig leszűkített kínálatban érhető el tehát a ŠKODA ENYAQ iV. A lehetséges változatok:

  • ŠKODA ENYAQ iV 60: Lodge vagy ecoSuite dizájncsomaggal, és VEGA (20”) könnyfémkerékkel
  • ŠKODA ENYAQ iV 80: Suite vagy ecoSuite dizájncsomaggal, és VEGA (20”) vagy BETRIA (21”) könnyűfémkerekkel.

Az összkerékhajtásos ŠKODA ENYAQ iV 80x várhatóan nyár elején, míg a csúcsváltozat, ŠKODA ENYAQ iV Rs 80x ősztől lesz a kínálat része.

Forrás: csakaskoda.hu

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!