Hirdetés

A Volkswagen a tesztelésének utolsó szakaszában jár az ID.4 kevésbe praktikus, azonban sokkal különlegesebb kinézetű testvérmodelljével az ID.5-el. A Volkswagen ID.5 várhatóan jövőre kerül majd a piacra és valószínűleg csak Európában. 

A közelgő ID.5-ről egyelőre még nem túl sok mindent tudunk azon kívül, hogy MEB platformra fog épülni és kialakítását tekintve nagyobb lesz mint az ID.4. 

Korábban már felkerültek képek az internetre, egy tesztautóról, amit Németországban kaptak lencsevégre. A prototípus kevésbé álcázott, így annak vonalai viszonylag jól kivehetőek. Az autó számos hasonlóságok mutat a közelmúltban megjelent ID.4-el, például a prototípus elülső részén, azonban ahogy haladunk egyre hátrébb ez a hasonlóság úgy olvad el. 

Hirdetés

Egyébként igen csekély lesz a különbség az ID.4 és az ID.5 között a hajtáslánc tekintetében. Ez pedig, azt jelenti, hogy a két autó árkülönbsége sem lesz nagyobb mint 1500-2500 euró. 

Thomas Ulbrich, a Volkswagen e-mobilitásért felelős igazgatója az Automobilwoche-nak adott interjújában pedig elárulta, hogy az ID.5-öt csak Európában fogják gyártani és csak itt is fogják értékesíteni. Nem lesz tehát globálisan elérhető, mint az ID.4

Úgy tűnik a Volkswagen az ID. szeriával megpróbálja lefedni a legfontosabb modellek palettáját és bebetonozni a helyét az elektromobilitás piacán, ami az eddig látottak alapján sikerülhet is nekik. Az elsőként érkező ID.3, kissé döcögősen jutott el az értékesítésig a folyamatosan felmerülő szoftverproblémák miatt. Azonban megérte várni és az eladások is azt mutatják, hogy óriási a kereslet erre a kompakt kisautóra. 

A másodikként az ID.4 került bemutatásra nem sokkal az ID.3 megjelenését követően és tovább is vitte annak formavilágát, ami végül egy kompakt SUV-ban öltött testet. Erről az autóról is elmondható, hogy igen nagy népszerűségnek örvend. 

Tehát eddig úgy tűnik a Volkswagennek bejött az ID. széria, ezért nem is olyan meglepő, hogy gőzerővel folyik tovább a munka és már a láthatáron a sorozat legújabb tagja az ID.5.  Ami, ha követi az eddigi sémákat akkor minden bizonnyal ugyancsak sikeres lesz.