Újabb világrekorder Supercharger állomás került átadásra

0

Kiváló hírek érkeztek a Tesla háza tájáról, pontosabban a márka egyik legfontosabb arculati eleméről, ami a Supercharger villámtöltőhálózat. Elkészült ugyanis egy újabb töltőállomás, ám itt nem aprózta el a mérnökcsapat a dolgokat és rögtön 56 darab villámtöltővel szerelte fel a létesítményt. Ezzel pedig saját kategóriájában ismét rekordot döntött! A hírt elsők között osztotta meg egy Tesla-tulajdonos a világgal, amikor Twitter posztban mutatta meg az állomást:

Kínában több olyan SuC állomás is található (például Peking és Sanghaj körzetében), ahol 50 darab környéki oszlopszám várja az autókat. Ám ezzel az 56 darabos oszloppal a Tesla beállította saját új rekordját, ráadásul az Egyesült Államokban, ami – amerikai márkáról lévén szó – mégiscsak itt mutat a legszebben. A helyszín Kalifornia Állam, azon belül is Firebaugh nevű település. Az építkezés szeptemberben már javában zajlott, amiről szintén kerültek fel képek a Twitterre, ráadásul már akkor kiszivárogtak az engedélyeztetési eljáráshoz szükséges dokumentumok, amiket a Tesla adott be Fresno Megye illetékes hatóságához.

A területet információk szerint már 2018-ban megvásárolta a Tesla, 530 000 dollár vételárért és ezzel együtt azt is elmondjuk, hogy korábban tervben volt egy ilyen méretű töltőállomás megépítése Los Angeles mellett, de az úgy tűnik, hogy nem fog megvalósulni. A mostani állomás méretben nagyjából hatszor akkora, mint egy átlagos méretű SuC töltőpont.

Európa is rendelkezik (pontosabban fog, ha a munkálatok elkészülnek) hasonló méretű állomással. Németországban, az A3/A46 autópálya Hilden melletti csomópontnál tartanak a munkálatok, Roland Schüren péksége területén. Jelenleg itt 16 oszlop várja az autókat, de a projekt végére 40 darabos lesz az arzenál. Ha pedig hazánkat vesszük alapul, a Fót melletti SuC töltőpont a legnagyobb jelenleg.  A Tesla ezt a létesítményt a a fóti Auchan áruház területén építette meg, ami a a közeli csomópont, az M0-ás, az M2-es és az M3-as autópályák, valamint a budapesti agglomeráció elektromos autós közlekedését támogatja.

A fóti SuC állomás átadása

Az akár 120 kW teljesítményű villámtöltők 30 perc alatt 270 km távolság megtételéhez elegendő energiát képesek átadni. A CCS Combo 2 (Combined Charging System Combo 2) töltőcsatlakozóval és DC Type 2 aljzattal felszerelt 8 töltőoszlopon a Model S és X mellett a Model 3 is tölthető lesz. A Supercharger gyorstöltők mellett a fóti Auchan parkolójában univerzális váltakozó áramú Type 2 Tesla töltőpontokat telepítettek más elektromos és hibrid autótípusok számára.