Hirdetés

A Fiat még idén márciusban mutatta be az új, teljesen elektromos 500 Electric-et (vagy egyszerűbben 500 e-t). A megújult, nagy hatótávolságú modell-család első képviselőjét pont a lezárások előtti napokban mutatták be. Most azonban több, mint 7 hónappal később végre itt az új Fiat 500 Electric 3+1.

A városi kisautó legújabb változatát úgy tervezték meg, hogy az praktikusabb legyen olyan embereknek is, akiknek családjuk van és sokféle feladattal kell szembenézniük nap mint nap. „Teljesen új, teljesen elektromos, de még mindig 500” – írja a Fiat. Alapvetően az autó ugyan az, mint amit márciusban bemutattak, de kiegészítették egy kis ajtóval az utasoldalon, a vezetőoldalon azonban nincs ilyen plusz ajtó.

A jó hír, hogy az új ajtó megjelenése nem változtat az autó paraméterein, mivel a 3+1-es verzió méretei azonosak a régebbi 500e méreteivel. Érdekes módon az az utasoldalon lévő első ajtó méretei sem változtak. A trükk az, hogy a sárvédő ív egy kis darabja változik át ajtóvá, ami hátrafelé nyílik ki.

Hirdetés

A Fiat külön felhívja a figyelmet arra, hogy az új kis ajtó nem befolyásolja sem az autó kezelhetőségét, sem pedig az energiafogyasztását, annak ellenére, hogy 30 kilogrammot ad hozzá az összsúlyhoz. Továbbá fontos az is, hogy biztonsági okokból a kis ajtó csak akkor nyitható ki, ha az első ajtó már nyitva van.

Az új 500 Electric 3+1 értékesítése egy különleges La Prima indítósorozattal kezdődik, amely igen gazdag alapfelszereltséggel rendelkezik, beleértve az adaptív sebességtartó automatikát, a LED-es fényszórókat, a közlekedési tábla felismerő rendszert és a parkolást segítő 360 fokos kamerát. A Fiat emellett három különböző felszereltségi szintet dob a piacra: Action, Passion, és Icon fantázianevekkel, melyeknél különböző variációkat kínál az akkumulátor kapacitásból, a teljesítményből, és a különböző extrákból.

Az autóban 42 kWh-s akkumulátorcsomagra számíthatunk, 118 lóerős teljesítménnyel és 320 km-es WLTP hatótávval. Az alapmodell ára 25900 euróról indul, ami nagyjából 9,4 millió forint, a tényleges magyar ár azonban ettől várhatóan eltér majd. A „l’Ungheria” az Új 500 kifejezetten a magyar piac igényei szerint kialakított verziója. A későbbiekben megjelenő legmagasabb felszereltségű „High” kivitelre épülő modell 10.990.000 forintos listaára lehetővé teszi az elektromos gépkocsik vásárlásához igényelhető állami támogatás maximális felhasználását.

Hirdetés