Gyártásba kerül a Polestar Precept

0

A Polestar megerősítette, hogy Precept nevű koncepció modellje gyártásba kerül, bár azt még nem tudni, hogy pontosan mikor.

A Volvo és a Geely közös elektromos autómárkájának már két modellje is elérhető a piacon, a Polestar 1 és a Polestar 2 és most pedig megerősítettek egy harmadik modell érkezését is. A 2020-as pekingi autószalon keretein belül jelentette be, hogy a Precept nevű koncepcióautója gyártásra kerül méghozzá Kínában. A Polestar egy új üzemet is létesít, ahol a tervek szerint szén-dioxid semlegesen folyna a munka.

A Polestar Precept-et egyébként az év elején mutatták be úgy, mint „a márka jövőképét”.

Thomas Ingenlath a Polestar elnöke ezt mondta a koncepció megvalósításáról:

„Lenyűgöző. Látványos. Élvonalbeli. Ezt szeretnénk látni az utakon.” – ezt írta a sajtó a Precept-ről és a közvélemény is azt mondta: „Ezt akarjuk!” ezért döntöttünk úgy, hogy megépítjük.

A Polestar járművei egyébként Kínában készülnek, de az egész világon árulják azokat. Valószínűleg Precept esetében is erre számíthatunk.

Ingenlath hozzátette továbbá, hogy:

„Kína a Polestar otthona és beláttuk, hogy egyre fontosabb törekedni a fenntarthatóságra. Ezzel az új gyárral ismét megemeljük a mércét, a célunk a legfejlettebb és a legkiválóbb elektromos autók gyártása Kínában, a lehető legalacsonyabb szén-dioxid-kibocsájtással.”

Sajnos azt még nem tudtuk meg, hogy pontosan mikor is fog érkezni az új, Polestar főleg, ha figyelembe vesszük, hogy új egy gyárban fog készülni.

Az autónál egyébként kifejezetten törekedtek arra, hogy újrahasznosított anyagokat használjanak föl, például az üléshuzatok 100 százalékban újrahasznosított PET palackból készül majd.

Az autó egyébként technológiai szempontból is minden modern igényt kielégít, egy nagy központi kijelző uralja a teret melyen egy Android alapú operációs rendszer fut majd. Tehát sok hasznos Google funkció is helyet kap majd az autóban.

Az autó külső megjelenés is igen futurisztikus, a szokatlan formavilágával, a hatalmas felnikkel és az újszerű lámpáival. Tehát összeségében egy nagyon impozáns, sokszempontból újító modellre számíthatunk. Ami valóban ötvözi azokat a tulajdonságokat, amelyeket egy modern elektromos autótól elvárhatunk, a technológiát és a fenttarthatóságot.