Bővül a Gigafactory Nevada, a Panasonic további 100 millióval száll be

0

A Tesla Gigafactory Nevada újabb akkumulátorcella-gyártósort állít munkába, mindezt pedig a Panasonic 100 millió dolláros befektetési csomagjával tudják kivitelezni – állítja egy Japánból származó, új jelentés.

Az információ a Nikkei-ből származik, mely egy japán üzleti kiadvány, akik az elmúlt években szorosan követték a Panasonic-ot, többször elsőként számoltak be a tech-cég frissítéseiről, újításairól.

A magazin a napokban a következőket írta:

„A beruházást a Gigafactory 1-ben, Nevada államában tervezi a Panasonic. Jelenleg 13 gyártósor üzemel, melyeket egy újabbal egészítenek ki, ezzel pedig évente csaknem 10 százalékkal tudják majd növelni a termelést, ami így elérheti a 39 gigawattóra kapacitást.”

Ezek mellett arról is írnak, hogy az akkumulátorgyártó cég sikeres fejlesztéseket hajtott végre az energiasűrűség vonatkozásában, ennek köszönhetően pedig 5 százalékkal tudták javítani a cellák energiakapacitását:

„A mostani a Gigafactory első kapacitásbővítése a 2017-es indulás óta. A Panasonic a Nevadában gyártott akkumulátorokat is korszerűsíti, szeptembertől kezdve 5 százalékkal növeli az egyes cellák tárolókapacitását.”

Ez a történet összhangban áll Yasuaki Takamoto, a Panasonic ügyvezető igazgatójának (ő a japánok Tesla akkumulátor-üzletágáért felelős vezetője az Egyesült Államokban) nyilatkozatával, melyben a Tesla Gigafactory Nevadában gyártott akkumulátorok energiatartalmának növeléséről beszélt a közelmúltban.

Ha egy kicsit tovább gondoljuk ezt a történetet, eszünkbe juthat valami, amit pont az ősz elejére tervez a Tesla. A szeptemberi frissítés ütemezése ugyanis megegyezik a Tesla Battery Day néven futó, közelgő eseményével, amelyet szeptember 22-én, többszöri halasztás után most már várhatóan tényleg megtartanak Muskék.

Többnek tűnik ez, mint véletlen egybeesés, amennyiben bármelyik fél reagál a felmerülő kérdésekre, jelentkezünk a fejleményekkel. Ha azonban nem derül ki több, akkor sem kell sokat várnunk, hiszen bő egy hónap múlva pontot tesz az amerikai e-autós vállalat a híresztelések végére.

Rozsa Arpad
“Orvostanhallgatóként az egészség védelme mindennapjaim szerves részét képezi. A nyomaték és a hangtalan közlekedés mellett így kifejezetten fontosnak tartom, hogy ne szennyezzük azt a környezetet, melyben mindennapjainkat éljük.”