Hirdetés

Talán ez az első kép, mely megörökíti azt, amikor egy Tesla Model Y és egy Ford Mustang Mach-E egymás mellett áll, de ez egyáltalán nem véletlenül történt így, az egybeesést a Ford szervezte, hogy összehasonlítsák az elektromos SUV-ket.

Az Egyesült Államokban a fent említett modellek várhatóan a két vezető, prémium kategóriás elektromos járművek lesznek a szegmensben. Az, hogy a dobogón ki állhat majd a legfelső fokon, még nem lejátszott meccs, de nem szabad elfelejteni, hogy a Ford számára teljesen új az elektromos autóépítés gyakorlata, ennek ellenére azonba már most a Teslát tekintik kizárólagos ellenfelüknek. Nagyratörő, magabiztos gondolkodás, bár, merni kell nagyot álmodni.

Korábban hallani lehetett, hogy a Ford nagyjából 55 000 dollárt fizetett azért a Teslának, hogy viszonylag korán hozzájussanak egy Model X-hez, a közelmúltban pedig egy Model 3-at is beszereztek, hogy a Ford tesztpályáin tesztelhessék azt.

Hirdetés

A legfrissebb Tesla-Ford közös sztorit pedig Simon Wong vette észre, a fotón egy Tesla Model Y és egy Mustang Mach-E töltődnek egymás mellett, egy Ford-létesítmény közelében, mely Kanadában, egészen pontosan Waterlooban (Ontario) található. Az észak-amerikai országban egyébként a Tesla nemrégiben kezdte el kiszállítani az Y-okat, a Mach-E pedig még nem került piacra, ez várhatóan az év vége felé fog megtörténni. Az ár valamivel több, mint 40000 dollárnál indul majd.

Az, hogy miért is állomásozik egy Model Y a Ford felségterületéhez közel, több okból is lehet, de a legvalószínűbbnek az tűnik, hogy utóbbi össze szeretné vetni a két e-autó képességeit. Ha ebből készítenének egy tanulmányt is, azt sokak biztosan szívesen olvasnák.

Íme a leendő riválisok, fenékszemlén:

A Tesla városi terepjárója itt nagyobbnak tűnik, de a műszaki adatokat megvizsgálva nem igazán van jelentős méretbéli különbség:

 Ford Mustang Mach-ETesla Model Y
Tengelytáv2972 mm2890 mm
Hossz4724 mm4749 mm
Szélesség1880 mm1920 mm
Magasság1600 mm1623 mm

A két elektromos gép részletes specifikációja már régóta ismert, itt csak az első ránézésre szemlélhető, méretet befolyásoló adatokat emeltük ki. Az autók nagyon hasonló paraméterekkel rendelkeznek, így nem meglepő a vizuális hasonlóság sem, de talán kevesek gondolták, hogy ennyire hasonlítanak, ha egymás mellé kerülnek. Persze, ez szubjektív.

Hirdetés