Ilyen lesz a tisztán elektromos Citroen C4

0

Most először tisztán elektromos változatban is kapható lesz az igazán különös megjelenésűre sikerült Citroen C4. Az autóról képeket már láthatunk azonban a specifikációkról még szinte semmit sem tudni, azonban az már biztos, hogy leváltja a régi C4-et és a C4 Cactus-t is.

Érdekes, hogy gyár ferdehátúként (hatchback) hivatkozik az autóra ám annak vonalai sokkal inkább hasonlítanak egy crossoverre. 

A Citroen valószínűleg belátta, hogy a hagyományos ferdehátú autók egyre kevésbe népszerűek. Ezért megemelték az autót és ezáltal egy egészen különleges megjelenési formát kaptak. Úgy, hogy emellett megmaradt az autóikra jellemző könnyed formavilág.

A vállalat nem titkolt szándéka az volt, hogy szegmensen belül valami újat és egyedit mutasson, derül ki az általuk elmondottakból. Ezzel a merész koncepcióval próbálták meg ötvözni a ferdehátúak vonalait, eleganciáját, dinamizmusát miközben átveszik a SUV bizonyos tulajdonságait. Az autón mindeközben pedig továbbra is megfigyelhetőek a Citroenre jellemző sajátosságok.

Az autó belterébe is bepillantást nyerhetünk, ahol szintén nem kell csalódnunk. A belső tér elegáns modern és letisztult, megfelel a kor elvárásainak. A műszerfal digitális, és kapunk egy egészen nagy középső kijelzőt is, ám minden modern technológia mellett azért helyet kapnak fizikai gombok is, ami biztosan sokaknak fog tetszeni. A legkondicionálót például ilyen hagyományos, tekerős gombokkal irányíthatjuk majd.

A specifikációkról azonban nagyon keveset tudunk egyelőre, a Citroen igen szűkszavú volt azokkal kapcsolatban. Azt azonban már tudjuk, hogy „progresszív hidraulikus felfüggesztést” fog kapni és Advenced Comfort üléseket, tehát a kényelemmel nem lesz gondunk.

Az autó körüli rejtély pedig június 30-án az autó világpremierjén fog megoldódni, ahol a Citroen mindent elmond majd az új C4-ről. A cég saját elmondása szerint azért van szükség erre a nagy titkolózásra mivel jelentős innovációval fognak előállni és ezzel is fokozni akarják az izgalmakat. Hogy mivel is rukkolnak elő pontosan, arra nemsokára fény derül. 

Ha az pedig új Citroen valóban olyan innovatív lesz ahogyan azt beharangozták, akkor egy nagyon ígéretes, új elektromos autót fogunk kapni.