Super SOCO állami támogatásra

0

Június 10-én módosították az IFKA elektromobilitási pályázatának elektromos robogókra vonatkozó kritériumait. Az eredeti kiírás szerint összesen egy olyan motor volt a piacon, melyet meg lehetett volna vásárolni támogatással, így nem meglepő a gyors korrekció. Ennek értelmében azokra az elektromos motorkerékpárokra lehet igényelni az 55 százalékos állami támogatást, melyek műszaki paraméterei a következők:

  • teljesítmény: min. folyamatos névleges teljesítménye 1400 Watt
  • szállítható személyek száma: 1
  • akkumulátor: min. 1800 Wh

Örömteli hír ez, hiszen így máris jóval több modell fér bele a támogatottak körébe, például az igazán népszerű, sokak számára szimpatikus Super SOCO e-motorjai közül is több típus specifikációja is megfelel a kritériumoknak. Ezzel már rendben is lennénk, de a műszaki előfeltételek csak az egyik részét képezik a sikeres pályázhatóságnak, a másik kardinális kérdés az ár. Tudjuk, hogy a Super SOCO modelljei többségének alapára meghaladja az 1 millió forintos plafont, így sajnos el kell búcsúznunk attól az 55 százaléktól. De csak július 15 után, addig ugyanis akciós áron a támogatásra jogosult modellek akciós ára – ha csak minimálisan is – a bűvös 1 millió forint alá csúszott.

A támogatás igényelhető a következő modellekre, a hivatalos honlap hirdetése szerint:

Összegezve tehát, aki elektromos Super SOCO-ra vágyik, van egyéni vállalkozása (mert sajnos robogóra magánszemély nem kérhet támogatást, erről a részletek: https://elektromobilitas.ifka.hu/medias/4/zfr-d-a-2020_1sz_mad_20200610.pdf) és nem szeretne 450 000 forintnál többet fizetni érte, annak itt a kihagyhatatlan lehetőség, július 15-ig ugyanis akciós áron, állami támogatással soha nem látott áron juthat hozzá kiszemelt motorjához. Na, ez így már elfogadható ugye?

Rozsa Arpad
“Orvostanhallgatóként az egészség védelme mindennapjaim szerves részét képezi. A nyomaték és a hangtalan közlekedés mellett így kifejezetten fontosnak tartom, hogy ne szennyezzük azt a környezetet, melyben mindennapjainkat éljük.”