Sandy Munro: „Nem hiszem, hogy jelenleg bárkinek is lenne esélye a Teslával szemben”

0

„Nem hiszem, hogy jelenleg bárkinek is lenne esélye a Teslával szemben” – Mondta Sandy Munro egy YouTube live során, ahol igen elismerően beszélt a Teslával kapcsolatban.

Sandy az elmúlt két hónapban a figyelmét a Model Y szétszerelésének szentelte, ahol is az autót apró darabokra szedték szét és a legkisebb részleteket is alaposan megvizsgálták. Végezetül arra a következtetésre jutottak, hogy a többi autógyártónak egyelőre esélye sincs a Teslával szemben.

A Tesla számos eredménnyel büszkélkedhet már az e-autós piacon, például a Model S Long Range változata rendelkezik a legnagyobb EPA hatótávval. A Model S Performance pedig az egyik leggyorsabb elektromos autó, amit lehet kapni. Eközben a Model 3 és a Model Y elérhető áron kínálnak csúcstechnológiát.

A Tesla meglehetősen fiatal gyártó, ám az autóik összeszerelési minősége rohamosan fejlődik. Munro szerint a cégnek sikerült jelentősen javítania az autók összeszerelési minőségén, melyet jól mutat a Model 3 korai változata és a Model Y korai változata közötti minőségbéli különbség. Sokkal pontosabbak lettek az illesztési hézagok és sokkal kevesebb összeszerelési hibát jelentettek kézbesítés után.

A Tesla akkumulátortechnológiája és teljesítménye páratlan, a dominanciája a szektorban pedig vitathatatlan. Egyértelmű, hogy a cég egy nagyon komoly mércét állított fel az e-autó gyártásban.

Az, hogy Sandy Munro ilyen elismerően beszél a Tesláról, nagyon sokat jelent. A Munro and Associates 1988. óta foglalkozik kutatás-fejlesztéssel az autóiparon belül. Azóta csapatával már rengeteg gépjárművet szedtek apró darabokra és vizsgáltak meg részletesen, vagyis pontosan látja azt, hogy egyes gyártók milyen minőséget és technológiát kínálnak.

Az pedig nem is titok, hogy Munro igen pozitívan áll a Teslához és szurkol neki, hogy helyt tudjon állni az elektromos autók versenyében. Az a fejlődés, amely a Model Y és a Model 3 között tapasztalt meggyőzte arról, hogy a Tesla valóban megállja a helyét az autógyártók között.

Ide kattintva csatlakozz a legnagyobb és legaktívabb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz és tudj meg mindent a jövő autójáról.