Csak elektromos meghajtással lesz kapható a Volvo XC100?

0

Mindig van hova növekedni méretben, ez különösen igaz az autóiparra. Az SUV-k megjelenésével pedig ez csak tovább fokozódott az elmúlt pár évben. A Volvo sem marad ki a jóból, bár amikor az új XC90 bemutatásra került néhány éve, azt hittem, ennél nagyobb SUV nem lesz már a márka kínálatában. Nos, itt van 2020. és a Motor Trend cikke, aminek értelmében igenis lesz még eggyel nagyobb Volvo!

A felvetés azt mondja, hogy XC100 néven fog megjelenni az új SUV, ráadásul csak 4 személyes kivitelben, így vélhetően minden utasnak királyi kényelemben lehet része. A kényelem mellé pedig a hangtalan suhanás ígérete is felcsillan, hiszen a fent linkelt cikk azt is állítja, hogy az XC100 kizárólag tisztán elektromos meghajtással lesz kapható, ezzel másodikként csatlakozva a Recharge családhoz, a Volvo XC40 tisztán elektromos variánsa mellé.

Az aktuális XC90 a tervek szerint jövőre esik majd át egy frissítésen, aminek során a Volvo jövőbeni dizájnelemei köszönnek majd vissza, így vélhetően az XC100 is ezekből merít majd, ami a Volvo tisztán elektromos hajtásláncok fogadására fejlesztett SPA2 architektúrán alapul. A Motor Trend szerint az XC90 megmarad belsőégésű és plug-in hibrid változatban a jövőben.

A dolgok jelen állása szerint, ha lesz XC100, akkor azt majd csak 2023-ben mutatják be és 2024-től lesz megvásárolható, nagyjából 85000 dolláros áron. Meglátjuk!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!