Kiszivárgott az ID.3 kezelési útmutatója, rengeteg hasznos funkció várható!

0

Az adatok idő előtti kiszivárogtatása sokszor kellemetlen szituációkat szülhet, viszont rengeteg olyan helyzetet is okozhat, ami előnyére válhat annak, akitől az adatok kiszivárogtak.  Így érezheti magát a Volkswagen ID.3 is, aminek felhasználói kézikönyve került most ki az internetre. Kényelmetlen lehet ez a Volkswagen számára, ugyanakkor sok bizonytalan érdeklődő dönthet most úgy, hogy az ID.3 lesz az ő elektromos autója!

A németországi Zwickauban készülő és a Volkswagen MEB padlólemezén alapuló ötajtós kompakt a márka első olyan tisztán elektromos modellje lesz, amit alapjaitól elektromosnak terveztek, és legalább akkora reményekkel tekint a Volkswagen a típus felé, mint anno a Bogár, vagy éppen a Golf esetén.

A jelenleg még szoftveres problémákkal küzdő ID.3 egy nagyon várt modell, de az előbbi okok miatt akár csúszások is várhatók a kiszállításokban, bár nagyon ígéri a VW, hogy a 1st Edition modellekkel nyáron már kirándulni is elmehetnek tulajdonosaik. Aki azonban nyárig sem akar várni az ID.3 kezelési útmutatójának átlapozásával, annak most jó hírünk van: egy német Youtuber (Chris from Bavaria) hozzájutott egy ID.3 sorozatszámhoz (VIN – Vehicle Identification Number), aminek segítségével regisztrált a Volkswagen rendszerében, és így le tudta tölteni a típus kezelési útmutatóját. Az alábbi 15 perces videóban gyorsan átfuthatjuk, mi várható az autótól:

A videó megnézése után az alábbi, főbb tapasztalatok vonhatók le:

  • A töltési limit szabályozható 50 és 100 százalék között.
  • Beállítható, hogy a töltés végeztével kioldjon-e a töltőkábel retesze.
  • Szabályozható töltési teljesítmény.
  • Töltés közben (csakis) indítható a „video mode”, hogy ne unatkozzunk várakozás közben.
  • Választható vezetési profilok: Eco, Comfort, Sport, és Individual.
  • Adaptív tempomat használata esetén megadható, hogy az autó magától sávot váltson, elkerülendő az indokolatlan lassulást („Auto Lane Changing” opció).
  • Az autó digitális tudása megvásárolható opciókkal kibővíthető lesz.
  • Tetőcsomagtartó használata nem lesz lehetséges.
  • Az ID.3 nem fog tudni vontatni.

Az autó tudása tehát sok apró, de a mindennapi életben hasznos lehetőséget tud majd nyújtani használójának, mi továbbra is drukkolunk a Volkswagennek a típus sikeréért.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!