Újabb képek érkeztek a hamarosan átadásra kerülő Tesla Model Y-ról, és jelentős fejlődést mutat az összeszerelés minősége terén. A Teslát gyakran érték kritikák a kivitelezésben tapasztalt slendriánságok miatt, főleg az első generációs autóik, a Model S és a Model X esetén voltak komoly gondok.

A Model 3 megjelenése sok más mellett ezen a területen is jelentős fejlődést ért el és a Model Y vásárlói abban reménykednek, hogy ezt a trendet tudta folytatni a Tesla, és az Y még jobb lesz összeszerelés és belső minőség terén, mint az előző modellek.

Sterling Picton Facebook oldalán jelentek meg az első képek a feltehetően végleges Model Y-ról, a Tesla épülete előtt Fremontban, majd ezeket a képeket elküldte az Electrek oldalnak, ahol először jelentek meg.

Hirdetés

Picton azt is elmondta, hogy az autóban több dokumentumot is látott, amelyek alapján következtetett arra, hogy ez már a végleges, gyártásra szánt verzió.

„Az autó a Tesla mérnöki épülete előtt állt, és volt egy formanyomtatvány az autóban, amelyeken meg voltak említve különböző elemek, valamint egy rövid ellenőrzőlista is, amely olyan dolgokat tartalmazott mint a belső illesztések, a külső illesztések, az UI, stb. Egy nagyon általános lista volt.”

Azt is elmondta, hogy le volt nyűgözve a látottak alapján: a Tesla rengeteget tudott fejleszteni az autó minőségén a korábbi modellekhez viszonyítva. Az autó különböző elemei között közel tökéletesre sikerültek az illesztések és az elmondása alapján a belső minőség is sokat fejlődött. A Model Y belsejéről, a megújult teslaclubmagyarorszag.hu oldalunkon lehet több képet látni, ahova érdemes kattintani és regisztrálni!

Mindössze egy területet talált, ami kissé problémás volt, de nem vészes. Picton azt mondta, hogy:

Megpróbáltam találni bár egy olyan helyet, amibe bele lehetne kötni az összeszerelési gondok miatt, el kell mondjam, ez egy nehéz feladat volt. A hátsó ajtó és a csomagtartó közötti rés egy picit nagyobb, mint a hátsó negyed paneljei között, azonban ez is elhanyagolható hiba az előző modellekhez képest.”

Picton az autó kerekeiről és felnijéről is közölt néhány képet, ezekről is elmondható, hogy közel hibátlanra sikerültek.

Ahogy már megírtuk, a Tesla megerősítette, hogy a Model Y kiszállításai hamarosan megindulnak az Egyesült Államok-beli vásárlói felé. Az autógyártó néhány felhasználónak a kiszállítás idejét is megemlítette, ez nem más, mint a március 15. és 30. közötti periódus, tehát ebből arra lehet következtetni, hogy a gyártó a hónap közepe fele kezdi kiszállítani az autókat.

Pár napja arról is hírek érkeztek, hogy a Tesla elkezdte felhalmozni a kész Model Y autókat a gyár mögötti parkolóban, ez is azt jelenti, hogy nagy erőkkel készülnek a kiszállításra.

Összességében a képek alapján elmondható, hogy a Tesla jó munkát végzett a Model Y kapcsán és biztosra vehető, hogy legalább akkora aranybánya lesz ez a modell is, mint a Model 3. 

Ide kattintva csatlakozz a legnagyobb és legaktívabb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz és tudj meg mindent a jövő autójáról.