2021-ben érkezik a Kia nagyteljesítményű elektromos autója

0

A Kia egy olyan új, nagyteljesítményű elektromos autón dolgozik, ami megváltoztathatja az eddig kialakított elképzelésünket a márkával kapcsolatban. Jelenleg a gyártónak két elektromos modell található meg a kínálatában a Kia Soul EV és a Niro, egyébként 2025-ig további elektromos és plug-in modellek is érkeznek.

Pablo Martinez Masip szerint, aki a Kia termelési vezetője, ki fognak állni egy elektromos autóval, ami hasonló jelentőséggel fog bírni, mint annak idején a Stinger, megmutatják hová is sikerült eljutniuk az indulásukhoz képest.

A design a Kia Imagine nevezetű koncepcióján fog alapulni, egy négy ajtós C szegmens-beli autó lesz, valahol egy SUV és egy szedán között. Az új modell egyfajta személyes küldetése, hogy elmossa a határvonalat a különböző szegmensek között.

Technikai szempontból a Kia új elektromos platformjára épül, melyet minden valószínűséggel a Hyundai Motor Group több elektromos autójánál is felhasználnak majd. A munkálatok során valószínűleg a Rimac is közreműködik, ez lehet az oka, hogy az autó csak 2021-ben érkezik.

A Kia Marketing vezetője, Carlos Lahoz elmondta, hogy ez az autó jelentős hatással lesz arra, hogy a fogyasztók miként is értékelik a Kia elektrifikációját. A versenytársaktól merőben más elektromos autót szeretnének megalkotni, de magas színvonalon. „Sok A és B szegmenses villanyautó van és sok high-end elektromos autó, de mi valami mást szeretnénk.”

A Kia egy nagyteljesítményű autót kínál, azonban a Tesla, a Mercedes és a többi, nagyobb gyár árai alatt. Mindeközben a várható hatótávolság ugyanúgy 500 km, és az új 800 voltos akkumulátorrendszernek köszönhetően a töltés jelentősen gyorsul, 20 százalékról 80-ra mindössze 20 perc alatt lehet majd feltölteni. Nyilván nem otthon, hanem egy 350 kW-os villámtöltőn.

Ha a Kiának valóban sikerül megalkotnia egy autót ilyen tulajdonságokkal megfizethető áron, az figyelemreméltó teljesítmény lesz. Mindenesetre érdemes figyelemmel követni a Koreai cég tevékenységét, mert minden esély megvan rá, hogy borsot törnek a nagy gyártók orra alá.