Jól alakulnak a Tesla kínai eladásai

0

Mindenki emlékszik Elon Musk igazán egyedi kis táncára a kínai Tesla gyár ünnepélyes átadási ceremóniáján ahol hivatalosan is át adták az első 15 MIC Model 3-mat. A táncból azonnal mém lett azonban a megrendelési adatok igazolják annak létjogosultságát, az esemény után jelentősen nőt a rendelések száma. 

A jó számokat elsősorban a jelentős árcsökkenésnek köszönheti a gyár (természetesen Musk tánca után). Miután megkezdődött az értékesítés az autó árát csökkentették 355,800 jüanról 299,050 jüanra csökkent (forintban: 15.4 millióról 12.9 millióra). 

Ez a jelentős, közel 16%-os árcsökkenés úgy tűnik ösztönzően hatott a piacra. A jelentések szerint naponta százával rendelik az autókat Shanghaiban a 9 Tesla kereskedésből, az országos rekord egy nap alatt pedig 1200 darab autó volt. 

Elmondás alapján a taiguhui Tesla kereskedésnél a sorok már a bolton kívül kígyóztak mivel bent már nem volt elég hely az érdeklődők számára. A kereskedők egyszerűen nem tudnak eleget rendelni a helyben készült, kedvező áru járművekből. Ray4Tesla, elmondása alapján a shanghai kereskedés dolgozói szerint az üzlet úgy néz ki, mint egy éjjel-nappali vegyesbolt, tele van emberrel, az egyik ott dolgozó pedig arról panaszkodott, hogy elment a hangja annyi ügyféllel beszélt már. 

A kínai gyár éves szinten 250,000 autót gyárt majd, ezek egyelőre mind Model 3-mak, de tervben van a kínai Model Y gyártásának elindítása is. A cél pedig az, hogy növeljék a helyben gyártott alkatrészek arányát, a végső cél a 100%, amit már 2020 végére szeretnének elérni, jelenleg ez még csak 30%.

A Tesla a Supercharger és a szerviz hálózat bővítésére is ígéretet tett. Jelenleg 279 Supercharger található az igencsak hatalmas országban, de ezek száma napról napra látványosan növekszik.

A Tesla valósággal berobbant Kínába, 10 hónap alatt felhúzták és elindították a Gigafactory 3-mat ahol már megindulhatott a termelés, és most úgy látszik, az emberek úgy viszik az autókat, mint a cukrot. Lassan megkezdődik a berlini gyár építése is, az már most látszik, hogy az sokkal több időt vesz majd igénybe, de vajon, hogyan hat majd az európai piacra?

Ide kattintva csatlakozz a legnagyobb és legaktívabb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz és tudj meg mindent a jövő autójáról.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!