Az év tanulmányautója díjat is bezsebelte a Tesla Cybertruck

0

Szerintem nem mondunk merészet amikor azt állítjuk, hogy a Tesla várva várt pickup-ja teljesen felkavarta az autóipari állóvizet, amikor Elon Musk november 21-én bemutatta a Cybertruckot.  Musk több alkalommal is elmondta, hogy a megjelenés tekintetében felejtsük el azt amit eddig a pickupokról tudunk. Egy egészen más és futurisztikus elektromos pickupot mutatnak be nekünk.  Sok elképzelés látott napvilágot a bemutatóig, ami 21-én hajnalban magyar idő szerint 5.00-kor kezdődött, ahol Elon Musk mutatta be a futurisztikus Tesla Cybertruck modellt.

A Cybertruck formája olyan egyszerű, mint a faék! Nincs csicsázva, nincsenek rajta felesleges sarkok vagy élek. A jövőbe mutató pickup egy teljesen új platformra épült, azért, hogy a lehető legszilárdabb és legstabilabb legyen bármilyen útviszonyok között. Elsődleges cél a tartósság és az utasok védelme. A karosszéria ultra kemény, harmincszor hidegen hengerelt rozsdamentes acél.

És mégis, ez az egyszerű elemekből építkező formavilág elég volt ahhoz, hogy mémek, cikkek, elmélkedések százait hozza létre az interneten. Az Automobile Magazine pedig most megítélte neki a Legjobb Tanulmányautó 2019 kitüntető díját.

„A bejelentés utáni első kritikák alapján azt gondoltuk, hogy az autó dizájnja maga a megtestesült brutalitás, valamint, hogy durva, csúnya és teljesen kivitelezhetetlen. Valóban különbözik a hagyományos pickupoktól, amelyek méretétől eltekintve koncepciójukban valójában nem változtak az elmúlt 100 év alatt. De valóban jobb a Cbyertruck, mint azok a pickupok, amiket az elmúlt 100 évben bemutattak? Elválik, de az biztos, hogy mint tanulmányautó, egyszerre izgalmas és igazán érdekes!”

A Tesla Cybertruck három verziója lesz kapható, különféle akkumulátorokkal és hajtáslánc-konfigurációkkal. Az egy motoros RWD változat körülbelül 400 kilométert tud megtenni egyetlen feltöltéssel, míg a Dual Motoros változat 482 kilométert és a legdurvább hárommotoros változat akár 800 kilométert is képes megtenni egyetlen feltöltéssel. Több mint valószínű, hogy a Model S Plaid hajtásláncát fogják az erősebb Cybertruckba is elhelyezni. A legolcsóbb modell 39 900 dollártól, a Dual Motor változat 49 900 dollártól és a Tri Motor AWD pedig 69 900 dollártól indul. Akit érdekel 5 percbe sűrítve a bemutató, ajánljuk a Verge videóját:

Érdekesség, hogy az előrendelési számok alapján Elon Musk úgy döntött, változik a típus gyártásának menetrendje: a rendelések nagyja, 42% a középső, dupla motoros verzióra érkezett, míg további 41% a harmadik kiadásra. Érdekes módon a legolcsóbb kivitel csak 17%-os érdeklődést zsebelhetett be. A vevő (és a pénze) az első, így az igényeknek megfelelően a variánsok az alábbi beosztással készülnek: a második és harmadik kivitel kerülnek 2021 végén gyártásba, míg az első (legolcsóbb) csúszott a 2022 végi időpontra.

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. „e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!