A Tesla Model S az évtized kütyüjei közt

0

A Tesla Model S több mint egy sima autó. A Teslának, ez a modell hozta meg az első sikereket, ezzel tudta bebizonyítani azt, hogy képes felépíteni egy autót szinte a semmiből, ami versenyképes résztvevő lehet a piacon. Tömegek elképzelését változtatta meg arról, hogy milyen is egy autó. Most pedig a TIME magazin választotta be az évtized legjobb kütyüjei közé.

A TIME nemrég jött ki egy 10-es listával, amin az utóbbi kilenc év szerintük legjobb/legfontosabb kütyüje található. A listát nem túl meglepő módon az Apple dominálja. Megtalálható itt az iPad, Apple Watch és az AirPods. Az iPad ami utat nyitott a felhasználóbarát tabletek világába, az Apple Watch ami megteremtette a stílusos, menő hordható technológiát, az AirPods pedig egy kompromisszum mentes, vezetéknélküli füles, ami „just work”. Amivel egyúttal meghatározta a sztenderdet is, ami elvárható egy ilyen fülestől.

Egy ilyen felhozatal mellet kissé meglepő módon jelent meg a Tesla Model S. Az Apple iPad után közvetlenül, a második helyen. A döntés oka egyszerű, ez az autó feelingre és funkcionalitásban is olyan mintha a jövőből érkezett volna. A Model S volt az, ami gyakorlatilag kényszerítette a többi autó gyártót arra, hogy végre versenyképes elektromos autókat készítsenek. Az autóipar ilyesfajta felrázása pedig része volt Elon Musk ördögi tervének.

„Úgy gondolod egy autó nem lehet gadget? Akkor még nem mentél Tesla Model S-el vagy nem vittek vele. Ez az elektromos szedán lassan, de újra rajzolta az autóipar haladási irányát, mivel folyamatosan arra ösztönzi a vetélytársait, hogy az elektromos autókat fejlesszék a belső égésűek helyett és próbálja ledönteni azt az elképzelést miszerint egy villanyautó nem lehet menő. A letölthető frissítések, a hatalmas kijelző és az autopilot pedig inkább egy 2022-es autóra emlékeztetnek nem pedig egy 2012-esre. A Tesla Model S az autók iPodja, feltéve, ha egy iPod is 2.3 másodperc alatt van százon.” –  Írja a TIME.

A listán szerepel még az Amazon Echo, a Google Chromecast, a DJI Phantom, a Nintendo Switch. Látva a lista többi szereplőjét a Tesla jelenléte még inkább furcsa.

Még egy ok, ami a Model S mellett szól, az az időtállóság. A Tesla folyamatosan hozza ki a frissítéseket az autóhoz, ezzel is feljebb tornászva azt a lécet, amit a többi autómárkának meg kell ugrania. Ezek a márkák pedig próbálkoznak elérni a Tesla által felállított lécet mindenféle tekintetben, eddig leginkább sikertelenül.

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!