Már nem Norvégiában van a legtöbb Tesla

0

Azzal nem mondunk talán újat, hogy a Tesla Model 3 alaposan átrendezte az európai e-autós erőviszonyokat. Amikor a Tesla itteni kínálatát csak Model S és Model X jelentette, a legfontosabb európai országai Ausztria, Belgium, Olaszország, Spanyolország, Hollandia és Norvégia voltak. A Model 3 megjelenésével a főbb országok továbbra is megmaradtak, ám a lista utolsó két országa mindig is versenyben volt az első helyért!

Az alábbi két táblázatban a Tesla Motors Club gyűjtését láthatjuk, amik a 2013-as számoktól egészen 2019 november végéig mutatják az európai eladásokat. Az elsőn csak a Model 3 eladási számait láthatjuk, azok is 2019-ről, melyek szerint Hollandiában van jelenleg a legtöbb Model 3, vagyis 17895 darab!

Van itt egy másik adat is, ami az összes európai Tesla modellt számba veszi, a már fent leírt 6 éves adatokból. Itt is Hollandia most az első  18460 darabbal:

A Model 3-ról tehát ismét csak az mondható el: jött, látott és győzött!

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. „e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!