Újabb 12 milliárd euró elektromos Audik fejlesztésére!

0

Úgy tűnik, szépen lassan az Audi is belátja, hogy az elektromos autók irányába kell a jövő célkitűzéseit megtenni, éppen ezért lehet az, hogy az eddigi euró milliárdokat továbbiak követik, így összesen már 37 milliárdnyi európai pénz jut elektromos Audik fejlesztésére 2020 és 2024 között!

2025-re az Audi több, mint 30 elektromos modellt kíván a palettájára tenni, amiből 20 tisztán elektromos. A fenti összeg annak fényében lehet kicsit visszás, hogy a napokban röppent fel a hír 9000 audis munkahely megszűnéséről. Viszont az elektromos modellek gyártása 2000 új pozíciót is teremt majd!

Az Audinak jelenleg 3 tisztán elektromos modellje van, amiket már vagy gyárt, vagy már készül rá: e-tron SUV, e-tron Sportback és az e-tron GT. Előbbi kettő a márka brüsszeli gyárában készül, míg a GT Neckarsulm mellett fog 2020-tól. Sőt, az ingolstadti gyár is már készül a prémium elektromos autók gyártására.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. „e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!