Úgy tűnik, szépen lassan az Audi is belátja, hogy az elektromos autók irányába kell a jövő célkitűzéseit megtenni, éppen ezért lehet az, hogy az eddigi euró milliárdokat továbbiak követik, így összesen már 37 milliárdnyi európai pénz jut elektromos Audik fejlesztésére 2020 és 2024 között!

Hirdetés

2025-re az Audi több, mint 30 elektromos modellt kíván a palettájára tenni, amiből 20 tisztán elektromos. A fenti összeg annak fényében lehet kicsit visszás, hogy a napokban röppent fel a hír 9000 audis munkahely megszűnéséről. Viszont az elektromos modellek gyártása 2000 új pozíciót is teremt majd!

Az Audinak jelenleg 3 tisztán elektromos modellje van, amiket már vagy gyárt, vagy már készül rá: e-tron SUV, e-tron Sportback és az e-tron GT. Előbbi kettő a márka brüsszeli gyárában készül, míg a GT Neckarsulm mellett fog 2020-tól. Sőt, az ingolstadti gyár is már készül a prémium elektromos autók gyártására.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/