A BMW Group és a kínai Great Wall Motor egy vegyesvállalatot hozott létre Spotlight Automotive néven ami 650 millió euróból húzza fel a gyárát Kínában.

A két cég közösen teljesen elektromos Miniket fog majd gyártani Kínában. Az építkezés várható indulása 2020 év elején kezdődhet, melyet a tervek szerint 2022-re fejezhetnek be. Az üzem gyártósoráról évente 160 ezer autó gurul majd le. Mindezen túl a vegyesvállalat közös elektromos autó fejlesztéseket is tervez.

Elektromos Miniket már most is gyártanak Oxfordban, Angliában, az új autók 2020 márciusában kerülhetnek a szalonokba, és 27 900 eurós kezdő áron válnak megvásárolhatóvá. 2018-ban 1,98 millió elektromos autót adtak el szerte a világon, ezzel az üzemben lévő autók száma elérte az 5,12 millió darabot az IEA adatai szerint. A kínai a legnagyobb elektromos autó piac a világon, tavaly itt 1 millió elektromos autót adtak el.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!