Mostantól nem feltétlenül dízelgenerátor táplálhatja majd a Superchargereket

0

Nem tagadom, egy szolid mosoly átfutott az arcomon, amikor olvastam, hogy a Tesla megkezdte egy olyan rendszer telepítését, ami az örök károgók egyik méregfogát tépi ki tövestől, ami a dízel generátorral táplált e-autós töltőoszlop.

Hányszor olvastam a gúnyos megjegyzéseket a témában és most valahol azt mondhatom, a Tesla ezt is megoldotta. Létezik ugyanis a vállalat portfóliójában egy Megapack nevű termék, ami gyakorlatilag egy akár 3 MWh kapacitású „powerbank” nagyban, 1,5 MW-os inverterrel felszerelve és akár napelemparkokhoz is csatlakoztatható.

Tehát egy ilyen energiatároló-egység fogja majd a zavartalan működést biztosítani vélhetően egyre több SuC állomásnak. Az első ilyen fecske még csak egy ideiglenes töltőállomás képében érkezett meg a kaliforniai San Luis Obispo melletti Supercharger állomásra, elősegítendő a Hálaadás ünnepére készülődő USA-t, amikor gyakorlatilag szinte mindenki hazatér a szüleihez látogatóba, így az utak forgalma is brutális lesz. Az ideiglenes állomásról az alábbi Twitter bejegyzésben láthatunk képeket:

Innen már csak egy lépés, hogy a most még dízeles generátorral biztosított energiaellátást ilyen Megapackokkal oldja meg a Tesla!

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. „e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!