Felkészült a Volkswagen az ID. Crozz gyártására!

0

Mint ismeretes, az ID. termékcsalád hivatott prezentálni a Volkswagen elképzelését arról, hogyan képzeli el a márka az autói jövőjét. Európában 2019 november 4-én vette kezdetét a termékcsalád első tagjának gyártása, ami az ID.3.

De mi lesz a Volkswagen következő nagy dobása? Nos, eldőlni látszik a kérdés, hiszen a gyártó hivatalos közleményben mondta el, hogy az Egyesült Államokban található Tennessee-ben lesz az a helyszín, ahol az ID. Crozz gyártására felkészül. A Chattanooga melletti Volkswagen üzem átalakítása ugyanis hamarosan megkezdődik, hogy a most még csak belsőégésű modelleket gyártó (az Atlas két verzióját és a Passat szedánt) szalagokról hamarosan tisztán elektromos autók is legördülhessenek.

Volkswagen ID. CROZZ vagy ID.4?

A 800 millió dolláros beruházás révén 1000 új munkahely jön majd létre. A bővülés elsősorban a karosszériagyártáshoz szükséges területet érinti, de egy új akkupakk összeszerelő részleg is épül majd. Az új modell (ami talán ID.4 néven kerül forgalomba) gyártása 2022-től indulhat be itt. Mivel ez azonban még messze van, így addig is a Zwickauban készülő darabokkal szolgálják ki a felmerülő amerikai igényeket.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. „e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!