Supercharger töltőállomást nyitott a Tesla a fóti Auchan áruház területén. A töltők a közeli csomópont, az M0-ás, az M2-es és az M3-as autópályák, valamint a budapesti agglomeráció elektromos autós közlekedését támogatják.

Hirdetés

Az Auchan fóti áruházánál telepített Supercharger helyszín a legnagyobb Tesla töltőállomás Magyarországon. Az akár 120 kW teljesítményű villámtöltők 30 perc alatt 270 km távolság megtételéhez elegendő energiát képesek átadni. A CCS Combo 2 (Combined Charging System Combo 2) töltőcsatlakozóval és DC Type 2 aljzattal felszerelt 8 töltőoszlopon a Model S és X mellett a Model 3 is tölthető lesz. A Supercharger gyorstöltők mellett a fóti Auchan parkolójában univerzális váltakozó áramú Type 2 Tesla töltőpontokat telepítettek más elektromos és hibrid autótípusok számára.

Fót mellett a mai napon a törökbálinti Auchannál is nyílt Tesla töltőállomás, melyet előreláthatólag hamarosan további helyszínek követnek Debrecenben, Szegeden és Miskolcon. 

„A mai nap egy kiváló példát láthatunk arra, hogy az elektromobilitás nemcsak a technológia, hanem az üzleti logikák terén is az innováció aktív célterülete: a hazánkban 7000 főt foglalkoztató Auchan sikerrel járt abban, hogy az elektromobilitás világszintű éllovasával kössön partnerséget a töltők telepítése és üzemeltetése terén” – mondta Kaderják Péter energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkár.

„A Tesla a hosszabb utazások támogatására hozta létre Supercharger hálózatát. Az autózás mindig is a függetlenség és a kötetlen utazás szabadságának szimbóluma volt. Ennek a szabadságnak, vagyis a hosszú távok gyors és kényelmes megtételének elősegítése mellett pedig a töltőállomások alapvető fontosságúak az elektromos autózás terjedése szempontjából is” – mondta a fóti Supercharger állomás megnyitásakor Malte Kendel, a Tesla töltőhálózatának Kelet-Közép Európáért felelős képviselője.

„Az Auchan rövid- és középtávú stratégiájának kulcsfontosságú eleme a fenntarthatóság, ezért folyamatosan keressük a lehetőségeket, amelyekkel új és innovatív megoldásokat vezethetünk be. A ma átadott fóti töltési pont mellett mától már Törökbálinton is élvezhetik vásárlóink a gyors és egyszerű feltöltést, illetve további három helyszínen,  Szegeden, Miskolcon és Debrecenben már zajlanak a munkálatok” – mondta Polgár Gergely, az Auchah Retail Magyarország cégvezetője.

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/