Megérkezett az olcsóbb, tisztán elektromos Porsche, a Taycan 4S

0

Nem kellett sokat várni, hogy a Porsche bemutassa elektromos autójának olcsóbb változatát a Taycan 4S-t.

A Porsche Taycan 4S pozícióját tekintve a Turbo és a Turbo S alatt foglal majd helyet. A Porsche újdonsága normál körülmények között 530 lóerőre képes, azonban azok, akik felár ellenében elérhető Performance Battery Plus nevet viselő csomagra is igényt tartanak, akár 571 lóerőt is nyerhetnek.

Ezzel a 4S 100 lóerővel lett gyengébb, mint a Turbo, és 187 lóerővel mint a Turbo S.

Alapesetben a Taycan 4S egy 79,2 kWh-s akkumulátorcsomaggal kerül értékesítésre, ami WLTP szabvány szerint 405 kilométert tud megtenni egyetlen töltéssel, ám a fentebb említett Performance Battery Plus csomaggal már egy 93,4 kWh kapacitású akkumulátort kapunk. Utóbbival akár 462 kilométert is meg lehet tenni WLTP szabvány szerint egyetlen feltöltéssel.

A maximum töltőkapacitás az alapmodellnél 225 kW, míg a csúcsváltozatnál akár 270 kW-al tölthetjük az elektromos Porsche-t. A gyorsulás mindkét változatban közös, azaz 4 másodperc alatt érhetjük el a 0-100-at. A modell végsebessége 250 km/h.

A hajtáslánc szinte semmit nem változott, ugyanúgy tengelyenként egy elektromotort kapott az autó. Külsőleg egy 19 colos felnit kapott a 4S vörös féknyergekkel. Továbbá az első kötény, az oldalküszöb és a feketére fújt hátsó diffúzor jelenti a különbséget a modellek között, míg az utastér változatlan maradt.

Az alapmodellnek számító Taycan 4S németországi ára 105 607 euró, azaz nagyjából 35 millió forint.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!