Milliárdokat szán fejlesztésre VW fuvarozási üzletága!

0

A Volkswagen kereskedelmi tehergépjárműveket gyártó üzletága, a Traton (a MAN, Scania és VWCO (Volkswagen Caminhões e Ônibus) márkák tulajdonosa) sajtónyilatkozata értelmében a fenti márkák 2025-ig komoly euró-milliárdokat szánnak az e-mobilitás fejlesztésre.

„Célunk az, hogy piacvezető gyártók legyünk az e-kamionok és e-buszok területén. Minden harmadik buszunk és kamionunk alternatív meghajtású lehet, leginkább teljesen elektromos”

Ezeket a Traton vezérigazgatója, Andreas Renschler erősítette meg. A fő cél egy olyan szabadon értékesíthető platform megalkotása a buszok és teherjárművek terültén, mint amit a VW alkotott a MEB padlólemezzel.

Az új platformot a MAN és a Scania márkák fogják használni először a 2020-ban érkező típusokban. A VWCO nem tétlenkedik addig sem, hiszen teljesítenie kell azt az 1600 darabos e-kamion megrendelést, amit az Ambev palackozó céggel írtak alá nem is olyan régen!

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. „e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!