Már tesztüzemben a Volkswagen salzgitteri akkumulátorgyára!

0

Májusi hírünk, hogy a német város lehet a Volkswagen akkugyártásának egyik fő központja, ám akkor még nem volt ismert, hogy kivel állna össze a VW és mikor indulhat a termelés. Fontos tudni, hogy itt nem készen vett Samsung, vagy LG Chem cellák összeszerelése zajlik majd akkupakkokba, hanem a teljes gyártási ciklus a kezdetektől.

Júniusban kiderült már az is, hogy ki lesz ebben a Volkswagen partnere, a szintén európai Northvolt. Most pedig egy újabb jó hírről számolhatunk be, hiszen a salzgitteri gyárban beindult a cellák gyártásának tesztüzeme! A tényleges gyártás pedig akár már jövő év közepétől beindulhat. Kelleni is fog a sok akkucella, hiszen a VW tervei szerint a következő 10 évben 22 millió elektromos autót és 70 új modellt kíván bemutatni. Ezek az autók pedig már 2025-re is várhatóan 150 GWh éves kapacitás legyártását kívánják meg, csak európai szinten. Az ázsiai vásárlók kiszolgálása érdekében még egyszer ekkora mennyiségre lesz szüksége a Volkswagennek! Az európai igények miatti is szükséges tehát a saját akkumulátorgyár, aminek tesztüzemét indították be nemrég.

Dr. Stefan Sommer, a Volkswagen vezetőségének egyik tagja így kommentálta a hírt:

„Az akkumulátorcellák fejlesztésének, tesztelésének és a kísérleti gyártásának Salzgitterben történő összekapcsolása újabb mérföldkövet jelent a Volkswagen Csoport átfogó elektromos átalakításában. A tudásbázis összegyűjtésével biztosak vagyunk abban, hogy tovább folytathatjuk saját munkánkat az akkumulátorcellák fejlődésének további előmozdítása érdekében. Az elektrifikáció kulcsfontosságú eleme, hogy új szabványokat dolgozzunk ki és gyorsabban áttérhessünk a sorozatgyártásra.”

Ha a tesztüzem sikeresen lezajlik, már az első évben évi 16 GWh legyártása válik lehetségessé.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. „e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!