A Porsche – Tesla harc tovább folytatódik ami már lassan átmegy kabaréba vagy egy szappanoperába. Az előzményeket már minden kedves olvasónk tudja, éppen ezért felesleges lenne még egyszer (többször) leírni.

Hirdetés

De most a Porsche is odaszólt a Teslának a nürburgringi jelenlét miatt. Pontosabban a Porsche észak-amerikai részlegének vezérigazgatója, Klaus Zellmer jegyezte meg, hogy örül, hogy a Tesla is megjelent a ringen. De azért azt sem felejtette el megemlíteni, hogy esetükben egy erőteljesen módosított autóról van szó, ami mindenképp jelentéktelenné teheti az eredményüket.

“Mi egy igazi sportautógyártónak tartjuk magunkat, és a nürburgringi körrekordnál aligha volt jobb módja annak, hogy szemléltessük, hogy egy igazi sportautót alkottunk ami ráadásul elektromos. Minden riválisnak örülünk és nagy tisztelettel vagyunk feléjük. Szeretjük a versengést! Hogy a Tesla mit csinál az az ő dolguk, továbbra is maximálisan tiszteljük őket. A Tesla több piacra gyárt elektromos autókat, és bár az utóbbi időben az új piacok elérése miatt lejjebb vitték a lécet, még továbbra is remek autókat gyártanak. Ez pedig jót tesz a piacnak!”

“Ha most ahhoz van kedvük, hogy rekordot döntsenek a ringen akkor tegyék. Ez az ő dolguk, azonban mivel egy erősen módosított autóval körözgetnek, bármit is érnek el, annak nem lesz sok jelentősége.” Szúrta oda Zellmer, aki megerősítette, hogy ők a Taycan Turbo S sorozatgyártott változatával állították be a rekordot.

A Porsche megtalálta annak a módját, hogy mitől legyen hangos és emlékezetes a bemutató utáni időszak. Csak nevezzük el az autónkat Turbo-nak és körözzünk egyet a Nürburgringen – Elon Musk úgyis belénk fog veszi – ez pedig csak jó a Porsche Taycan-nak.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/