Hirdetés

A Porsche nagyon belelendült az elektromos autó gyártásba. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy pár napja 10-ről 15%-ra növelte a részesedését a horvát Rimac elektromos autó gyártó cégben.

Nem véletlenül! Ugyanis Stefan Weckbach, a Porsche elektromos projektjeinek vezetője elmondta, hogy egy új tisztán elektromos hiperautó építésébe fognak a Rimac segítségével. “Célunk, mint mindig mikor autót tervezünk, hogy a Porsche legyen a legsportosabb sportkocsi. Ehhez pedig a szilárdtest akkumulátorok jelentik a következő lépést. Az elmúlt időszakban nagyon sokat beszéltünk már erről, és biztos, hogy megérkezik az első tisztán elektromos hiperautónk. Amivel a csúcsot célozzuk meg.”

Korábban pár Oliver Blume is bejelentette, hogy 2025 felé piacra akarnak dobni egy elektromos modellt. Akkor még nem egészen volt tiszta, hogy mire is gondoltak, de szinte biztos, hogy a technológiai fejlődés nem áll meg. Éppen ezért 3-4 év múlva már magabiztosan építhetik a csúcsot az autóikba.

Hirdetés

Hozzátette, hogy a szilárdtest akkumulátorokat a Stanfordi Egyetemmel közösen fejlesztik. Továbbá ezek az autók 99%-ig újrahasznosítható anyagokból készülnének, miközben olyan gyorsan lehetne őket feltölteni, mint egy belsőégésű motorral szerelt autót megtankolni.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Hirdetés