Szeptember 9-én kezdődik a Porsche Taycan sorozatgyártása

0

Augusztus elei hírek szerint a Taycan legfőbb bázisa a Porsche Zuffenhausen-béli gyára lesz, ami hamarosan újabb 1 milliárd eurós bővítést kap.

A belsőégésű gyár már most is kapacitása maximumán pörög, így elkerülhetetlen annak bővítése. A Porsche egy teljesen újratervezett, flexibilis gyártósort telepített, olyan operátor nélküli szállítási rendszerekkel, amelyek automatikusan mozognak állomásról állomásra. A gyártási folyamat ráadásul több épületszinten és azok közötti anyagmozgatással történik.

A Porsche logisztikai és gyártási vezetője, Albrecht Reimold egy nyitott szívműtéthez hasonlította a tervezett gyártási folyamatot. Elmondása szerint az új gyártási folyamat nem fog állásokba kerülni, sőt, szerinte csak a Taycan és testvére a Cross Turismo gyártásának támogatására 1500 embert vettek fel.

„Gyárat építettünk a gyáron belül”

Az új egység építése közel négy évbe telt, ahol a fenntarthatóság fontos szerepet kap. A megújuló forrásból származó energiának köszönhetően a gyár teljes mértékben CO2-semleges. Az épületek teljes területe 170.000 négyzetméter.

A Porsche egyelőre nem kommunikálta a gyár kapacitását, de korábbi információk alapján a termelés felfuttatása után közel 20.000 darab Taycan hagyhatja el a gyárat évente. A kereslet függvényében pedig ez a szám akár 40.000 nőhet!

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!