Nincs már messze 2019 szeptember 4. Ezen a napon fogja ugyanis a gyártó bemutatni a Taycan végleges, sorozatgyártásra érett kivitelét. A premiert az általunk már említett stream oldalon lehet majd figyelemmel követni, ahol a visszaszámlálás is beindult.

Hirdetés

Ha pedig már visszaszámlálás, a Porsche is készül az első elektromos modelljének gyártására. A mostani tervek szerint a Taycan legfőbb bázisa a Porsche Zuffenhausen-béli gyára lesz, ami hamarosan 1 milliárd eurós bővítést kap, köszönhetően többek közt a meglepően nagy igényre az autó iránt.

A gyár már most is kapacitása maximumán pörög, így elkerülhetetlen annak bővítése. A Porsche ide egy teljesen újratervezett, flexibilis gyártósort telepítene, olyan operátor nélküli szállítási rendszerekkel, amelyek automatikusan mozognak állomásról állomásra. A gyártási folyamat ráadásul több épületszinten és azok közötti anyagmozgatással történne.

A Porsche logisztikai és gyártási vezetője, Albrecht Reimold egy nyitott szívműtéthez hasonlította a tervezett gyártási folyamatot. Elmondása szerint az új gyártási folyamat nem fog állásokba kerülni, sőt, szerinte csak a Taycan és testvére a Cross Turismo gyártásának támogatására 1500 embert vettek fel.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/