Az elektromos Porsche Taycan eladásai akár még a 911-est is túlszárnyalhatják

0

Pár napja tettünk közzé egy cikket melyben azt ecseteltük, hogy nagyobb az érdeklődés az első tisztán elektromos Porsche-ra mint a Volkswagen ID. 3-ra. Mindenesetre meglepett bennünket a hír! Azonban itt még nem ért véget a történet ugyanis a hat hét múlva érkező Taycan becslések szerint jobban fog fogyni, mint a márka ikonikus 911-ei.

A Porsche már régóta dolgozik a Taycan-on, és ezért hatalmas rá az érdeklődés. Az Auto News szerint eddig 30.000 ember fizette be rá a 2500 eurós előleget,és az Evercore ISI elemzője, Arndt Ellinghorst szerint gyorsan az évi 40000 legyártott példány is meglehet náluk.

Ez annyit jelent, hogy a 10 éve még ötletként sem létező elektromos modell jóval túlszárnyalhatja a Porsche leghíresebb, és egyben a legnagyobb múltra visszatekintő ikonikus modelljét a 911-et, melyből tavaly összesen 35.600-at adtak el.

A Porsche nem veti véka alá, hogy a Taycant a Tesla Model S ellenfelének szánja, de a német gyártó tisztában van azzal a ténnyel is, hogy a Teslánál jóval szerényebb töltőhálózat lesz elérhető a modell piacra dobásakor. Éppen ezért némi hátránnyal indulhat, azonban a Porsche sem tétlenkedik, és olyan nagyteljesítményű töltőket telepítenek melyek 100 kilométernyi hatótávolságot közel 4 perc alatt az autóba töltenek.

Továbbá a Porschénak át kell gondolnia azt a tényt is, hogy eredetileg csak évi húszezer Taycant akarnak gyártani. Ugyanis ilyen érdeklődés mellett emelniük kell a téten és haladni kell a kereslettel ha nem akarnak lemaradni. Ráadásul a gyártó 1500 új alkalmazottat is vesz fel, csak ezen modell gyártásához, és ezek közül 1000-et már ki is választottak a 32 ezer jelentkező közül.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!