Megérkezett a nagyobb akkus Volkswagen e-up, ami 22ezer eurótól indul!

0

Szép lassan beérnek a hírek a bővített akkupakkal szerelt e-up!-ról, amik nálunk is először áprilisban jelent meg. Akkori cikkünkben azt tippeltük, hogy az őszi IAA rendezvényen fogja a Volkswagen bemutatni az autót és úgy tűnik bejött a tipp!

Pontos adatok nélkül Hollandiában már júliusban foglalózható volt az autó, amiről most már hivatalos hírlevél erősítette meg a legfontosabb információt, miszerint az akkupakk az eredeti 18,7 kWh-ról 32,3 kWh-ra nő majd meg. Ezzel pedig már akár 260 km (WLTP) hatótáv is megtehető majd, míg az átlagfogyasztás napi használatban 12,7 kWh környékén várható.

A töltési folyamat megállítható, vagy elindítható lesz az autóhoz letölthető „maps + more” okostelefon alkalmazásból, mint ahogyan a klimatizálás is vezérelhető majd róla. Az elektromos motor teljesítménye 61 kW, így a 0-100 km/h gyorsulás 11,9 másodperc alatt hozható. A modell végsebessége 130 km/h.

Németországban a kezdőár (kedvezmények nélkül) 21.975 eurótól indul, amiben benne van az automata légkondicionáló is, valamint olyan vezetéstámogató rendszerek, mint a sávelhagyás.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. „e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!