A Dorian hurrikán miatt komoly segítséget nyújt a felhasználóinak a Tesla

0

A jelenleg a Bahamákon pusztító és 5-ös erősségűre nőtt Dorian hurrikán hamarosan eléri majd az Atlanti Óceánnal érintkező USA keleti partvidékét, így olyan államoknak kell felkészülniük a pokoli körülményekre, mint Florida, Georgia, Észak és Dél-Karolina.

A Dorian hurrikán feltételezett útvonala

A mizéria pedig már most elkezdődött, hogy ott sincsen még a hurrikán. A CNN beszámolója szerint a benzinkutakon őrült felvásárlási láz vette kezdetét, ami kiürült benzinkutakat eredményezett rövid időn belül. Benzin nélkül pedig nincs belsőégésű motor, így az autók tulajdonosai egyszerűen otthagyják a benzinkút közelében autóikat.

A Tesla vásárlóinak azonban nem kell ilyen problémáktól tartania, hiszen egyrészt a járművek esetében a Tesla központilag, szoftveres úton feloldja az autó akkupakkjának kapacitáslimitjét, így átmenetileg több energia (így nagyobb hatótáv) kerülhet az autókba.

De a Tesla Powerwall tulajdonosok is örülhetnek, hiszen a beépített „viharfigyelő” mód is aktiválódik a bajban, ami szintén az akkupakk maximálisra tölthetőségével figyel arra, hogy a tulajdonos minél tovább energiához jusson. Ha a környezeti problémák megoldódtak, az akkupakk szoftvere is visszaáll az alapértelmezett üzemmódra. Ez utóbbit a tulajdonos is megteheti a vonatkozó okostelefonos alkalmazásban. A felhasználók beszámolói szerint ez az üzemmód nmár be is aktiválódott az érintett területeken telepített Powerwallok esetében.

A Tesla Powerwall 2 specifikációi

Az eljárás nem új, hiszen a 2017-es Irma és a 2018-as Florence hurrikánok esetében is ez volt a bevett gyakorlat.

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. „e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!