A Tesla 250 Powerwall egységgel segíti Afrikát

0

A Tesla már nagyon sok helyen segített az egész világon különböző energiatároló rendszerekkel. Most is egy olyan országnak a segítségére indult, ahol a mobilhálózat rendkívül fontos gazdasági szempontból.

Európában és az USA-ban már megszokott a jól kiépült és elterjedt távközlési rendszer. Afrikáról azonban ez már nem mondható el, éppen ezért ott a mobilalapú digitális tranzakció az elterjedt. Afrikában annyira instabil a villamosenergia-hálózat, hogy a legtöbbször vagy nem működik vagy csak akadozva. Ennek következménye, hogy a telekommunikációs hálózat sem rendeltetésszerűen működik.

Tavaly az Econet Wireless már Tesla Powerwall egységeket telepített a távközlési tornyaikba tartalék energiaforrás céljából. Azóta eltelt bő egy év, és a vállalat annyira elégedett volt, hogy ismét a Teslához fordult. Bejelentésük szerint 520 darab Tesla Powerwall egységet fognak telepíteni 260 Econet állomáson. Az első 65-öt már az elkövetkező pár hónapban beüzemelik.

Érdemes tudni, hogy a Powerwall egy akkucsomag, mely hálózatról vagy napelemekből érkező energiát tárolja. Ha áramszünet lép fel a területen, akkor a Powerwall biztosítja az ellátást, széles működési hőmérséklet-skála között.

A Tesla rendszerének köszönhetően sokkal megbízhatóbb lesz az Econet hálózata, így a lakosság már egyszerűen bonyolíthatja tennivalóit a mobil adathálózaton.

Sajnos Zimbabwében gyakoriak az akkumulátor lopások, és éppen ezért a szolgáltató ketrecbe zárja ezeket a Powerwall-okat a biztonság kedvéért. Az áramszünetek előidézésében sajnos az akkutolvajoknak is nagy szerepük van. Az Econet abban bízik, hogy a Powerwall egységekben lítium-ion akkumulátorok vannak és éppen ezért kevesebb lesz a lopás. Ugyanis a legtöbb szarkának az ólom-sav akkumulátor az elsődleges célpont.

Az Econet bízik a sikerben és további afrikai országokban is ki akarja terjeszteni a programot.

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.huclub, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!