Matthias Schmidt iparági elemző neve már sokunk számára ismerősen csenghet ha elektromos autóval kapcsolatos statisztikát teszünk közzé.

Hirdetés

Pont szombaton szedtem össze, hogy a múlt hét nagyon mozgalmas volt a kaliforniai e-autó gyártó számra az európai piacon (is). Kezdjük az eladási rekorddal amit a második negyedévben ért el a Tesla, melyet a kiváló minősítésű Tesla Model 3 Euro NCAP törésteszt követett. Majd a brit Auto Express az Év Autója díjjal jutalmazta a legkisebb modellt és ne felejtsük el, hogy Hollandiában messze uralta az ország teljes autópiacát 2.487 darab átadott modellel júniusban. És ha mindez még nem volt elég akkor, a németországi elektromos autós eladásokat is megnyerte a Tesla Model 3 júniusban.

Ma pedig jön a ráadás! Matthias Schmidt gyűjtötte össze, hogy összesen 44.900 darab új tisztán elektromos modellt regisztráltak Nyugat-Európában az első félévben. Ebből pedig 37.300 darab a Tesla Model 3!

Ez még csak a kezdet, ha hihetünk a pletykáknak akkor Elon Musk és csapata valami egészen elképesztő gyártókapacitás-növelésre készül. Ezzel pedig még több modellt tudnak az utakra “szórni”.

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/